ΚΟΙΝΩΝΙΑ

22 στρέμματα κι ένα τρακτέρ έκαψε η νυχτερινή φωτιά στον Μπουρνιά

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή του Μπουρνιά, λίγα μέτρα από τις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας σε καλάμια και λόγω του αέρα η φωτιά έκαψε συνολικά 22 στρέμματα με καλάμια γεωργικής έκτασης, πέρασε από μια αποθήκη όπου κατέστρεψε ένα τρακτέρ και ένα εκτός καλλιέργειας θερμοκήπιο.

Αυτή ήταν η εικόνα της φωτιάς στις 12:40.

Οι ριπές του αέρα ήταν έντονες και η φωτιά κινήθηκε προς την θάλασσα, ενώ χάρη στη μεγάλη κινητοποίηση των Πυροσβεστικών δυνάμεων, με 10 οχήματα από την Καλαμάτα και τον Μελιγαλά αλλά και την πολύτιμη συμβολή της ΟΑΚ 4Χ4 με ένα όχημα, η φωτιά δεν απείλησε παρακείμενα σπίτια.

TΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 και περί ώρα 23.00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη συνοικία «Μπουρνιάς».

Όπως ενημέρωσε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας κάηκαν 22 στρ. αγροτικής έκτασης, ξερά χόρτα και καλάμια. Από τη φωτιά κάηκε αποθήκη με γεωργικό εξοπλισμό και μία κολόνα της ΔΕΔΔΗΕ.

Εμπλεκόμενοι ήταν 20 περίπου πυροσβέστες με εννέα υδροφόρα οχήματα, ενώ το συντονισμό είχε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνέδραμαν, επίσης, εθελοντές.

Επίσης, χθες ξέσπασε φωτιά στην περιοχή «Μπιρμπίτα» περί ώρα 21.56, όπου κάηκε μικρή έκταση 15 τ.μ.

To Top