Υγεία

21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: Η διαδρομή και το πρόγραμμα του αγώνα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - O MΕΓΑΛΟΣ ΔΡΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας 10χλμ & Δυναμικού Βαδίσματος 10 χλμ

Αγαπητέ/ή Δρομέα,

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Αγώνα δρόμου Καλαμάτας 2023,  το Δ.Σ. και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα 2023 του Σ.Δ.Υ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, προχώρησε στον προσδιορισμό της διεξαγωγής της διοργάνωσης του Αγώνα δρόμου Καλαμάτας το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και ώρα 18:30

Εκ μέρους του Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας  και των συνδιοργανωτών του Δήμου Καλαμάτας της Περφιερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη δήλωση συμμετοχής σας και σας περιμένουμε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Απριλίου  στη κεντρική πλατεία στις 18΄30, για να ζήσουμε μαζί μοναδικές στιγμές, σε μία πανέμορφη και γρήγορη διαδρομή. Ο Αγώνας είναι υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. 

Ο 21ος αγώνας δρόμου Καλαμάτας είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας,  συνεχίζοντας την προσπάθεια ν’ αφιερώνει για 10η χρονιά  ο Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.  

Σημαντική υποστήριξη

Ο αγώνας γίνεται με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, Οδοντιατρικού συλλόγου Καλαμάτας, Ορειβατικού συλλόγου Καλαμάτας, συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας  Ξαναρχί-ΖΩ, Αθλητικού Πολιτιστικού συλλόγου Παράδεισος (Α.Π.ΠΑ.Κ),  Μορφωτικού συλλόγου Μεσσηνίας, Μοτοανεξάρτητοι Μεσσηνίας, τμήμα νοσηλευτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

ΧΟΡΗΓΟΙ

Η ποιότητα του αγώνα δεν θα ήταν ίδια αν δεν υπήρχε η υποστήριξη μίας σειράς εταιρειών-χορηγών  που βρίσκονται επί σειρά ετών δίπλα μας και συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δρομείς όπως και των χορηγών επικοινωνίας στην προσφορά τους για την  διάδοση του αγώνα. 

Alma sport, Zackret, Κεντρικόν , Εικόνα Φως ήχος Συκκάς Χρήστος, super market Μουργή, autoUnion car rental Κασιμιώτης , Νερά Αύρα, Διάπλαση κέντρο αποκατάστασης, FiRST AiD ambulance, Υπεραστικό ΚΤΕΛ, Εκτυπώσεις Κουμανάκου,  Γιαννόπουλος Υδραυλικά, Typoprint, Γραφικές Τέχνες Παρθένη. Tους  χορηγούς επικοινωνίας , έντυπο και ηλεκτρονικό της πόλης μας.

Οδηγίες για τη συμμετοχή σας:

Τον αριθμό συμμετοχής σας θα πρέπει να τον ζητήσετε από τη γραμματεία παραλαμβάνοντας και το t-shirt στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εγγραφών στη κεντρική πλατεία από τις 10:00 ΕΩΣ 18:00 (ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΈΝΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ την ημέρα του αγώνα 11:00-16:00) προσκομίζοντας 10 ευρώ για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ και δυναμικού βαδίσματος, μέρος των οποίων θα διατεθούν για ανάγκες στο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας. Παιδικός αγώνας δωρεάν.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Μετά τiς 17:00 ΔΕΝ θα γίνεται καμία εγγραφή

Μη εγγεγραμένοι δρομείς ΔΕΝ μπορούν να συμμετέχουν.

Χρονομέτρηση

Θα χρησιμοποιηθεί  chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης που βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους, να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο. Μετά τον αγώνα με την βοήθεια εθελοντών θα παραλάβετε το αναμνηστικό μετάλλιο.

Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει στο 5ο χλμ στην αναστροφή στο ξενοδοχείο Φιλοξένια και για να είναι έγκυρος ο τερματισμός οι δρομείς θα πρέπει να περάσουν από τον τάπητα χρονομέτρησης.

Τροφοδοσία

Θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας με μπουκάλι νερό  στο 5ο και στο 7,5 χλμ.

Η διαδρομή

Πιστοποιημένη από την A.I.M.S διαδρομή. Η πιστοποίηση έγινε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς των World Athletics , οι επιδόσεις των δρομέων θα είναι επίσημες, διεθνώς αναγνωρισμένες, και θα αναγνωρίζεται κάθε ρεκόρ που θα επιτυγχάνεται.  Η διαδρομή δίπλα στην παραλία, ελκυστική αλλά και γρήγορη,  είναι ασφάλτινη και επίπεδη, χωρίς υψομετρικές διαφορές με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), και τερματισμό στην κεντρική πλατεία. Η διαδρομή παρουσιάζεται αναλυτικά στο χάρτη.

 Η διαδρομή θα είναι κλειστή από αυτοκίνητα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και θα υπάρχουν Εθελοντές κατά μήκος της διαδρομής. Η Αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας κ η Τροχαία Καλαμάτας θα έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια του Αγώνα. Θ υπάρχουν σημαίες με τις ενδείξεις των χιλιομέτρων. 

 Θα υπάρξουν αθλητές ρυθμού για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν για να κάνουν τον αγώνα σε 45min, 50min, 55min,60min.

Παρακαλούμε θερμά τους βαδιστές να βαδίζουν στο νότιο πεζοδρόμιο της διαδρομής για να διευκολύνουν τους αθλητές του αγώνα δρόμου.

Ευχαριστούνε την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, την Τροχαία, το ΕΚΑΒ , το Λιμεναρχείο Καλαμάτας,  και για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

 

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους εθελοντές που χωρίς την συμμετοχή τους δεν θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή του Αγώνα.

                       

                                                     Πρόγραμμα αγώνα

 • ΣΑΒΒΑΤΟ 29ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • - 10:00  - 18:00  Παραλαβή συμμετοχής και τεχνικού t-shirt
  • - 17:00 – 18:20  Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων* 
  • - 18:30 Εκκίνηση αγώνα τρεξίματος 10 χλμ. Και Δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ
 • - 19:02 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα
  •  -20:00 Απονομές στους νικητές του αγώνα.
  •   20:30 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα
 • *Θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. 

 


Οι αριθμοί συμμετοχής με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και το τεχνικό t-shirt θα παραλαμβάνονται την ημέρα του Αγώνα στην Κεντρική Πλατεία από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Περιορισμένες νέες εγγραφές την ημέρα του Αγώνα από 10:00 μέχρι τις 16:00 στη Γραμματεία (Κεντρική Πλατεία).
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1,5 χλμ. Οι εγγραφές θα γίνονται στην Κεντρική Πλατεία από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 την ημέρα του Αγώνα και είναι ΔΩΡΕΑΝ.
ΑΓΩΝΑΣ SPECIAL OLYMPICS 1 χλμ. Οι εγγραφές θα γίνονται στην Κεντρική Πλατεία από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 την ημέρα του Αγώνα και είναι ΔΩΡΕΑΝ.

To Top