Αθλητισμός

20ος Αγώνας δρόμου Καλαμάτας: Μεγάλη συμμετοχή στην κορυφαία γιορτή της πόλης – Νικητής ο Καρούτζος με ρεκόρ, πρωτιά της Μπάκα στις γυναίκες

Ένα πολύχρωμο ποτάμι δρομέων διέσχισε την Καλαμάτα, έτρεξε και περπάτησε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης σε έναν αγώνα μοναδικό που έχει πάρει ξεχωριστή θέση στους αγώνες πόλεων και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σε συμμετοχές της χώρας

Με μεγάλη συμμετοχή, οργανωτική επιτυχία και εξαιρετικές επιδόσεις διεξήχθη ο επετειακός 20ος αγώνας δρόμου Καλαμάτας που μετά από δυο χρόνια έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες δρομείς όλων των ηλικιών να σμίξουν στους δρόμους της πόλης και να χαρούν την συμμετοχή τους στον αγώναθεσμό.

Ένα πολύχρωμο ποτάμι δρομέων διέσχισε την Καλαμάτα, έτρεξε και περπάτησε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης σε έναν αγώνα μοναδικό που έχει πάρει ξεχωριστή θέση στους αγώνες πόλεων και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σε συμμετοχές της χώρας.

Η φετινή διοργάνωση που έφερε σε πέρας με εξαιρετική επιτυχία ο ΣΔΥΜ σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τον Δήμο Καλαμάτας, ήταν αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και συνοδεύτηκε απο εξαιρετικές επιδόσεις.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μεσσήνιος Παναγιώτης Καρούτζος ο οποίος έκοψε πρώτος το νήμα με νέο ρεκόρ διαδρομής 31.55 (την προηγούμενη επίδοση είχε ο Γιώργος Καραβίδας με 32.12 από το 2011). Δεύτερος ήταν ο Νικόδημος Νικολακέας με 32.27 και 3ος ο Παναγιώτης Μπουρίκας με 33.23. Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Γιάννης Καλογερόπουλος (4ος με 34.34), Δημοσθένης Χρονόπουλος (5ος με 36.18) και Ανδρέας Ροκοπάνος (6ος με 36.24).

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Σταυρούλα Μπάκα με 42.57 με δεύτερη την Κατερίνα Πρισακάρου (44.10) ενώ στην 3η θέση τερμάτισε η Σταυρούλα Νικολούδη. Στην εξάδα βρέθηκαν οι Παναγιώτα Τόκα (44.52), Ελένη Θεοδωρακοπούλου (44.53), Μίνα Κατσαφάδου (45.09).

ΕΔΩ τα πλήρη αποτελέσματα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

*Θα ακολουθήσει φωτορεπορτάζ

To Top