Αθλητισμός

20ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας – Έφτασε η ώρα για τη μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης

Έφτασε η ώρα για την μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης, τον επετειακό 20ο αγώνα Δρόμου Καλαμάτας. Το απόγευμα του Σαββάτου (30/4, 18:30) η πλατεία της Καλαμάτας θα γεμίσει με εκατοντάδες δρομείς που θα πάρουν εκκίνηση στον αγώνα δρόμου και μετά απο δυο χρόνια θα σμίξουν ξανά στους δρόμους της Καλαμάτας, σε μια μοναδική διαδρομή, δίνοντας το δυναμικό παρών σε αυτή την σπουδαία γιορτή του αθλητισμού.

Ο αγώνας-θεσμός για την Καλαμάτα, που διοργανώνει ο ΣΔΥΜ σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τον Δήμο Καλαμάτας, είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια του συλλόγου να αφιερώνεται ο αγώνας σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (2012 Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, 2013 Παιδικά Χωριά S.O.S Καλαμάτας, 2014 ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Καλαμάτας, 2015 Σύλλογο Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας, 2016 Σύλλογος ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ», 2017 Σύλλογος εθελοντών δοτών μυελού των οστών Καλαμάτας, 2018 Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, 2019 Σύλλογος Τυφλών Καλαμάτας).

Μέχρι χθες οι συμμετοχές άγγιζαν τις 1.200 ενώ φέτος για πρώτη φορά θα δοθεί η δυνατότητα σε ανθρώπους με νοητική και σωματική αναπηρία να τρέξουν με σκοπό να χαρούν την μαγεία του αθλητισμού. Σκοπός του ΣΔΥΜ είναι η ευαισθητοποίηση και το άνοιγμα της κοινωνίας σε τέτοιου είδους ενέργειες. Γίνεται για πρώτη φορά πιλοτικά και θα συμμετάσχουν άτομα του Συλλόγου Αυτισμού Μεσσηνίας και του τοπικού Τμήματος Special Olympics Hellas.

Θυμίζουμε πως το ρεκόρ διαδρομής στους άνδρες έχει ο Γιώργος Καραβίδας με 32.12 απο το 2011, ενώ στις γυναίκες η Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο με 38.57 το 2015.

Οδηγίες για τους συμμετέχοντες:

Τον αριθμό συμμετοχής σας θα πρέπει να τον ζητήσετε από τη Γραμματεία παραλαμβάνοντας και το t-shirt στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εγγραφών στην Κεντρική Πλατεία από τις 10:00 έως τις 18:00 (περιορισμένος αριθμός εγγραφών θα είναι διαθέσιμος την ημέρα του αγώνα 11:00-18:00) καταβάλλοντας συμμετοχή 10 ευρώ για τον αγώνα 10 χλμ και δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ, μέρος των οποίων θα διατεθούν για ανάγκες της  πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Μετά τiς 18:00 ΔΕΝ θα γίνεται καμία εγγραφή

Μη εγγεγραμμένοι δρομείς ΔΕΝ μπορούν να συμμετέχουν.

Χρονομέτρηση

Θα χρησιμοποιηθεί chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης που βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους, να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο. Μετά τον αγώνα με την βοήθεια εθελοντών θα παραλάβετε το αναμνηστικό μετάλλιο.

Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει στο 5ο χλμ, στην αναστροφή στο ξενοδοχείο Φιλοξένια και για να είναι έγκυρος ο τερματισμός οι δρομείς θα πρέπει να περάσουν από τον τάπητα χρονομέτρησης.

Τροφοδοσία

Θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας με μπουκάλι νερό στα 5 και 7,5 χλμ.

Η διαδρομή

Η διαδρομή ελκυστική αλλά και γρήγορη, με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία και αναστροφή στο ξενοδοχείο Φιλοξένια, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να περάσουμε δύο φορές από την παραλία  σε μία εντελώς επίπεδη διαδρομή (βλ. σχήμα) . Η διαδρομή θα είναι κλειστή από αυτοκίνητα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και θα υπάρχουν σημαίες με τις ενδείξεις των χιλιομέτρων.

Θα υπάρξουν αθλητές ρυθμού για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν για να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 45min, 50min, 55min και 60min.

Oι διοργανωτές προτείνουν στους βαδιστές να βαδίζουν στο νότιο πεζοδρόμιο της διαδρομής για να διευκολύνουν τους αθλητές του Αγώνα Δρόμου.

Σημαντική υποστήριξη

Ο Αγώνας γίνεται με την υποστήριξη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Καλαμάτας, Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, Συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας  Ξαναρχί-ΖΩ, ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και  Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Τμήμα Νοσηλευτών), Διάπλαση (Κέντρο Αποκατάστασης).

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την έναρξη του Aγώνα, αφού έχoυν ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχουν παραδώσει τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Πρόγραμμα αγώνα

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

– 10:00  – 18:00  Παραλαβή συμμετοχής και τεχνικού t-shirt

– 17:00 – 18:20  Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων*

– 18:30 Εκκίνηση αγώνα τρεξίματος 10 χλμ. Και Δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ

– 19:02 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα

– 20:30 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα

– 20:00 Απονομές στους νικητές του αγώνα.

* Θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.

To Top