Το δικό μου Σχολείο

200 μαθητές αναβίωσαν αρχαία αγωνίσματα στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης

«2η Πανελλήνια Ημερίδα ΑθλοΠαιδείας Κλασικού Αθλητισμού για μαθητές/τριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Μεσσηνίας συνδιοργάνωσε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά την «2η Πανελλήνια Ημερίδα ΑθλοΠαιδείας Κλασικού Αθλητισμού» στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί με σκοπό να συμμετέχουν στην αναβίωση αρχαίων αγωνισμάτων στον φυσικό τους χώρο.

Ύστερα από ένα σύντομο καλωσόρισμα από τον Γενικό Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Φώτη Μπουγά, δόθηκε το σύνθημα της έναρξης των αγώνων και οι αθλητές πήραν τις θέσεις τους στα εξής αγωνίσματα:
Δρόμος 1 σταδίου, Δρόμος 2 σταδίων, Δρόμος 4 σταδίων (για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων), μήκος άνευ φοράς και ρίψη λίθου-σφαίρας.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας σε όλους τις πιο γλυκές αναμνήσεις. Μικροί και μεγάλοι γέμισαν το Στάδιο, όπως στην αρχαιότητα που κανείς δεν έχανε το αθλητικό θέαμα υψηλών επιδόσεων, με 200 περίπου μαθητές να αγωνίζονται και ακόμη περισσότερους θεατές να τους εμψυχώνουν.
Όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά “Συγχαίρουμε και παράλληλα ευχαριστούμε θερμά τα σχολεία που έλαβαν μέρος στους αγώνες (Δημοτικό Σχολείο Μονεμβασίας, Γυμνάσιο Αρφαρών, Δημοτικό Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και Γενικό Λύκειο Εκπαιδευτηρίων Μπουγά), τα στελέχη της Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Μεσσηνίας για την πολύτιμη βοήθειά τους πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων, καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε στους εθελοντές μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά για την πολύτιμη βοήθειά τους στην διεξαγωγή των αγώνων.
Ευχόμαστε η αθλητική αυτή εμπειρία να ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες όλων όσοι συμμετείχαν και να έχει ανάλογη επιτυχία και ακόμη περισσότερες συμμετοχές τις επόμενες χρονιές”.

200 μαθητές αναβίωσαν αρχαία αγωνίσματα στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης
To Top