Υγεία

Σε 20 ημέρες Ιατροδικαστής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σε περίπου 20 ημέρες αναμένεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο νέος ιατροδικαστής. Η σύμβαση με τον ιατροδικαστή Ευάγγελο Ναστούλη έληξε, και το επόμενο διάστημα αναμένεται η πρόσληψη του νέου Ιατροδικαστή, ώστε να πληρωθεί το κενό.

Να σημειώσουμε ότι το Ιατροδικαστικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες. Στο πλήρες εξοπλισμένο Νεκροτομείο του Νοσοκομείου Καλαμάτας διενεργήθηκαν από τον Ιατροδικαστή Ευάγγελο Ναστούλη, κατά το χρονικό διάστημα 15/3/2016 έως 14/3/2018 διακόσιες δέκα (210) ιατροδικαστικές πράξεις.

Αναλυτικά έγιναν :
Νεκροψίες-Νεκροτομές: 83
Κλινικές εξετάσεις: 118
Αυτοψίες : 9

Η σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του ιατροδικαστή Ευάγγελου Ναστούλη έληξε πριν μερικές ημέρες, καθώς ήταν για διάστημα 24 μηνών, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών. Οι διαδικασίες κινήθηκαν γρήγορα και έτσι το κενό θα καλυφθεί σε 20 ημέρες με την πρόσληψη του νέου ιατροδικαστή, Διονύση Καρρά.

Η σπουδαιότητα της παρουσίας Ιατροδικαστή σε μία τοπική κοινωνία είναι δεδομένη και πολυσήμαντη. Η άμεση εξυπηρέτηση των περιστατικών ιατροδικαστικού ενδιαφέροντος (διερεύνηση βίαιων-αιφνίδιων θανάτων, εκτίμηση σωματικών βλαβών, εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας (βιασμοί, ασέλγειες) κλπ) έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της σωματικής και ψυχικής ταλαιπωρίας των συγγενών, αλλά και την απουσία οικονομικής επιβάρυνσης που συνεπάγεται η μεταφορά των πτωμάτων σε παρακείμενες ιατροδικαστικές δομές.

Όπως επισημαίνει στο MessiniaLIVE, o διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, “Η εξυπηρέτηση των Μεσσήνιων συμπατριωτών μας από την πραγματοποίηση των παραπάνω ιατροδικαστικών πράξεων υπήρξε τεράστια. Σε διαφορετική περίπτωση ήσαν αναγκασμένοι να εξυπηρετούνται από τον αντίστοιχο Ιατροδικαστή του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο Νομό Κορινθίας.
Έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας προχωρά και στην πρόσληψη νέου Ιατροδικαστή”.

Σε 20 ημέρες Ιατροδικαστής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
To Top