Υγεία

2 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-410 rapid test σήμερα από τον ΕΟΔΥ-24 οι ασθενείς με covid στο Νοσοκομείο

Μόνο δύο νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο. Τα  αποτελέσματα του ΕΟΔΥ αφορούν  τεστ που έγιναν από τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής έως και σήμερα το μεσημέρι στις 3.  Και τα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας κατά τα μαζικά rapid test που έγιναν χθες.

3 ΑΚΟΜΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σήμερα, ωστόσο, από τις 08.30 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι έγιναν 410 τεστ στο Νομό μας από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που έδωσαν 3 θετικά κρούσματα, τα οποία θα ανακοινωθούν στην αυριανή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Αναλυτικά, έγιναν 349 rapid test στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με 2 δείγματα να εντοπίζονται θετικά στον ιό, και 61 τεστ έγιναν από ένα δεύτερο κλιμάκιο που βρέθηκε στο  Προάστιο Δυτικής Μάνης, όπου και εντοπίστηκε ενα θετικό κρούσμα. Να σημειωθεί οτι στο συγκεκριμένο χωριό είχε καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα ακόμα ένα κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 24 συνολικά είναι οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εκ των οποίων 3 παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο η επιδημιολογική κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής: 28 νέα κρούσματα στην Κορινθία, 7 στην Αργολίδα, 5 στην Αρκαδία, μόλις 1 στη Λακωνία, και 79 σε Αχαΐα και τέλος 9 νέα κρούσματα στην Ηλεία.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Mέχρι και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου νοσηλεύονταν, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, συνολικά 144 άτομα (τα 9 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Άργους 18, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 26, Παναρκαδικό Τρίπολης 30, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 41 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 5 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 24 , τα 3 στη  ΜΕΘ Covid.

Μαίρη Περδικέα

2 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-410 rapid test σήμερα από τον ΕΟΔΥ-24 οι ασθενείς με covid στο Νοσοκομείο
To Top