Χορός

1ο Kalamata Dance Cup & Training Camp στις 20 και 21 Οκτωβρίου

Σάββατο 20 Οκτωβρίου: Int. Open Dance Competition – Δημοτικό Γήπεδο ‘Τέντα’
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018: Training Camp (Workshops – Seminars) – Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Σας παρουσιάζουμε το μεγαλύτερο χορευτικό – αθλητικό γεγονός στην πόλη της Καλαμάτας, την ‘Πόλη του Χορού’ για το έτος 2018 το KALAMATA DANCE CUP – Beyond the limits, ο 1ος Ανοιχτός Διαγωνισμός Χορού για όλες τις ηλικίες, σε όλα τα είδη και κατηγορίες χορού (ζευγάρια, ομάδες, σόλο).

Ένα μοναδικό θέαμα που θα ξεσηκώσει χορευτές όλων των ηλικιών στο διαγωνιστικό παρκέ και θα εντυπωσιάσει τους θεατές! Το KDC2018 διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Καλαμάτας ‘Dance Challenge’ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας καθώς και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και άλλων τοπικών φορέων και επιχειρηματιών της πόλης, με σκοπό να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός στη πόλη της Καλαμάτας.
Ο Αγώνας είναι εγκεκριμένος από πολλές πιστοποιημένες ομοσπονδίες χορού και συστήνεται στα μέλη τους.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΟΡΟΥ KDC2018 – Kalamata Dance Cup & Training Camp

Στο KDC 2018 συμμετέχουν σχολές χορού, χορευτικοί σύλλογοι, ομάδες χορού, χορευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με τους συνοδούς τους. Θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας κορυφαία χορευτικά ζευγάρια και ομάδες καθώς και την Κριτική μας Επιτροπή που θα αποτελείται από διακεκριμένους Διεθνείς Κριτές από Ελλάδα και εξωτερικό, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι και διοργανωτές αντίστοιχων Αγώνων.

Συνεργάτες του Dance Challenge που έχουν μέχρι τώρα οριστεί, είναι καταξιωμένοι τοπικοί και διεθνείς προπονητές και Κριτές χορού από Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και πολλές σχολές χορού, σύλλογοι, ομοσπονδίες, από την περιοχή της Πελοποννήσου, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, υπόλοιπη Ελλάδα και εξωτερικό. Και φυσικά οι συμμετέχοντες από τις Σχολές Χορού και Συλλόγους Καλαμάτας, με τους υπεύθυνους δασκάλους-προπονητές τους.
Το Kalamata Dance Cup αναμένεται να προσελκύσει στην πόλη πάνω από 500 συμμετέχοντες αθλητές – χορευτές που μαζί με τους θεατές θα ξεπεράσουν τα 1000 άτομα.

Το Kalamata Dance Cup αποτελεί άλλο ένα μεγάλο χορευτικό γεγονός , που έρχεται κι αυτό να ενισχύσει το κοινωνικό – πολιτιστικό αλλά και αθλητικό ιδεώδες του χορού στην Πόλη μας, και ευνοεί τις ‘εναλλακτικές μορφές τουρισμού’ και την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας.


Γενικό Πρόγραμμα

Ο Διαγωνισμός Χορού ξεκινάει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στο Δημοτικό Γήπεδο ‘Τέντα’ όλη την ημέρα. Ο Αγώνας είναι ανοιχτός για όλες τις Ομοσπονδίες χορού και απευθύνεται σε χορευτικά ζευγάρια, ομάδες χορού, μεμονωμένους συμμετέχοντες, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει όλα τα είδη χορού, Latin, Ballroom, Street Style /Hip-Hop, Breakdance, Oriental, Ballet, Modern-Contemporary, Acro Fit Dance, Jazz, Musical, Greek folk, Argentine Tango, Salsa-Bachata, Bollywood Dance κ.α.
Θα υπάρξει ‘Τελετή Έναρξης’ για το καλωσόρισμα του 1ου ανοιχτού Διαγωνισμού Χορού (1st Kalamata Dance Cup) από Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμο Καλαμάτας με ειδική παρέλαση των συμμετεχόντων αθλητών – χορευτών και παρουσίαση των Κριτών στο Γήπεδο ‘Τέντα’.
Θα δοθούν μετάλλια και κύπελλα στις πρώτες θέσεις καθώς και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν από το πρωί σεμινάρια και μαθήματα σε όλα τα είδη χορού, από καταξιωμένους προσκεκλημένους προπονητές χορού από Ελλάδα και εξωτερικό στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας σε 4 διαφορετικές αίθουσες, που μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται αφού πρώτα δηλώσουν συμμετοχή.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα χορευτικά επίπεδα, αρχαρίων, μέσων, προχωρημένων, και μπορούν να τα παρακολουθήσουν όσοι πολίτες επιθυμούν. Δίνεται επίσης η δυνατότητα στους επισκέπτες της χορευτικής κοινότητας να θαυμάσουν από κοντά τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας τις βιβλιοθήκες την Πινακοθήκη κλπ.
Υπεύθυνη της διοργάνωσης KDC 2018 είναι η Νίνα Δράκου, Πρόεδρος Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Media sponsor

To Top