Το δικό μου Σχολείο

1ο και 2ο βραβείο στο 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας στον πανελλήνιο διαγωνισμό “Προσφυγικά Μονοπάτια”

Αποτύπωσαν σε ηλεκτρονικούς χάρτες τις διαδρομές που ακολούθησαν πρόσφυγες της Μικράς Ασίας προς την Ελλάδα βασισμένοι σε μαρτυρίες και αρχειακό υλικό

Το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας κατέκτησε το 1ο βραβείο και το 2ο βραβείο κατά το ήμισυ στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Προσφυγικά Μονοπάτια – Χαρτογραφώντας τις ιστορίες των προσφύγων 100 χρόνια μετά την Καταστροφή» που διοργάνωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Spotlight On Innovation (https://mapcompetition.gr/) με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το σχολείο υπέβαλε στον διαγωνισμό 5 εργασίες-storymaps, oι οποίες, αξιοποιώντας προφορικές μαρτυρίες, αρχειακό υλικό, ιστορικές πηγές, αφηγούνταν τη διαδρομή που ακολούθησαν από τη Μ. Ασία ως την Ελλάδα πρόσφυγες πρόγονοι μαθητών του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα, με τη χρήση ειδικού λογισμικού (ArcGIS), αποτύπωσαν σε ηλεκτρονικούς χάρτες τη διαδρομή της εκάστοτε διήγησης, συμπεριλαμβάνοντας λεπτομέρειες για τον κάθε σταθμό της στο ψηφιακό περιβάλλον, συνθέτοντας έτσι το χρονικό της πορείας των εκπατρισμένων

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 26 μαθητές και συγκρότησαν 5 ομάδες που ολοκλήρωσαν τις 5 εργασίες υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του σχολείου: Βασιλικής Χρυσανθακοπούλου, Ευτυχίας Κούτρικα, Θεοδόση Κουβάτση.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η εργασία (storymap) «Στα βήματα του Λάμπρου Νικητόπουλου» και το δεύτερο (από κοινού με το ΕΠΑΛ Καρδάμυλων Χίου) «Η πορεία της Ασημένιας Μπούντη».

1ο και 2ο βραβείο στο 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας στον πανελλήνιο διαγωνισμό “Προσφυγικά Μονοπάτια”
To Top