Το δικό μου Σχολείο

1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Δημιούργησαν το “City Explorer” επιτραπέζιο παιχνίδι για την Καλαμάτα και τις πόλεις

Στο πλαίσιο της συμμετοχής στο πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece, δέκα μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας δημιούργησαν τη μαθητική επιχείρηση «City Explorer».

Στόχος της επιχείρησης είναι η δημιουργία μιας σειράς επιτραπέζιων παιχνιδιών με κεντρικό θέμα την παρουσίαση άγνωστων μέχρι σήμερα πληροφοριών για τις πόλεις της χώρας μας. Με το παιχνίδι αυτό, η εικονική επιχείρηση αποσκοπεί να προσφέρει στους παίκτες μοναδικές στιγμές ομαδικότητας και απόκτησης γνώσεων με τρόπο διαδραστικό και διασκεδαστικό. Η πρώτη πόλη της Ελλάδας που αναδεικνύεται είναι η γενέτειρα της ιδέας, η Καλαμάτα!

Το πρώτο παιχνίδι που δημιουργήθηκε έχει ως πηγή έμπνευσης την Καλαμάτα, αλλά η επιχείρηση έχει στόχο να δημιουργήσει παρόμοια επιτραπέζια για όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Οι μαθητές – επιχειρηματίες επιδιώκουν την προβολή της ομορφιάς της χώρας μας και αποσκοπούν στο να προσφέρουν το παιχνίδι τους ως μέσο προβολής και ανάδειξης των Ελληνικών πόλεων στους δήμους και τις Περιφερειακές ενότητες που θα εκδηλώσουν ανάλογο ενδιαφέρον. Μελλοντικό μακροπρόθεσμο σχέδιο: η μετάδοση της ιδέας της επιχείρησης σε όλη την Ελλάδα.

1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Δημιούργησαν το “City Explorer” επιτραπέζιο παιχνίδι για την Καλαμάτα και τις πόλεις

Δημοφιλέστερα

To Top