Το δικό μου Σχολείο

1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Διευθυντή του Σχολείου Δημήτρη Σταματόπουλου

Στις 23 Φεβρουαρίου 2024, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας φιλοξένησε μια εξαιρετική εκπαιδευτική παρουσίαση από το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας. Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που υλοποιούνται στις Ε’ και Στ’ τάξεις, με τον τίτλο “Του Δρόμου το Ασφαλές…”, που εντάσσεται στη Θεματική Ενότητα: “Ζω Καλύτερα – Ευ Ζην στην υποθεματική: Οδική Ασφάλεια.”

1

2

Η Υπαστυνόμος Β’ Ανδρίτσου Διαμάντω και η Αρχιφύλακας Τσιροπούλου Αθηνά παρευρέθηκαν στο σχολείο μας για να μοιραστούν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με το Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και τη σημασία της οδικής ασφάλειας. Οι δύο εκπρόσωποι του Τμήματος Τροχαίας μιλώντας με κατανοητό τρόπο, προσέφεραν στους μαθητές επίκαιρες πληροφορίες για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και επισήμαναν τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές στον δρόμο. Επίσης, ανέδειξαν τον ρόλο της συμμόρφωσης προς τους κανόνες του ΚΟΚ.

3

4

5

Το σχολείο μας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, και οι μαθητές έρχονται σε επαφή με δρόμους που έχουν μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων. Η ενημέρωση από το Τμήμα Τροχαίας ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τους κινδύνους του δρόμου και την ανάγκη για προσεκτική συμπεριφορά.
Ευχαριστούμε το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας για την εκπαιδευτική αυτή πρωτοβουλία και τους ειδικούς που μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με τους μαθητές μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν την ασφάλεια στους δρόμους και συμβάλλουν στη δημιουργία υπεύθυνων πολιτών.

1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια

Δημοφιλέστερα

To Top