Το δικό μου Σχολείο

1ο Δημοτικό Καλαμάτας: Με επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Κάθε χρόνο, στις 2 Απριλίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, μια ημέρα αφιερωμένη στο διάβασμα και την ανάδειξη της σημασίας του βιβλίου για τα παιδιά. Φέτος, η επίσκεψη της Ε1 και Ε2 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη αποτέλεσε μια ιδιαίτερη εμπειρία για τα παιδιά, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, της κας Λαμπίρη Δήμητρα και της κας Ασπασίας Τσώνη.

Η ημέρα αυτή, που εορτάζεται κάθε χρόνο προς τιμήν του μεγάλου Δανού παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αποτελεί μια υπέροχη ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τη φιλαναγνωσία και να εμπνεύσουμε τα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο της λογοτεχνίας.

Τα παιδιά του Σχολείου μας απήλαυσαν δύο εργαστήρια που οργανώθηκαν με πολύ μεράκι και αγάπη από το προσωπικό της βιβλιοθήκης. Στο πρώτο εργαστήριο, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στη βιβλιοθήκη όπου, υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας κ. Μάγδας Σουλιώτη, έμαθαν να αναζητούν βιβλία στα βιβλιοστάσια, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τον πλούτο των γνώσεων που κρύβει η βιβλιοθήκη.

 

Στο δεύτερο εργαστήριο, η εκπαιδευτικός μουσικής κ. Πάρρυ Λουμίτη με τη μουσική, την κίνηση και τα χρώματα, μύησε τα παιδιά στον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου. Μέσα από δραστηριότητες που ενέπνευσαν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, τα παιδιά βίωσαν μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη στη μνήμη τους.

Ευχαριστούμε θερμά τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Καλαμάτας για την άψογη φιλοξενία και την εξαιρετική οργάνωση της εκδήλωσης, καταλήγει η ανακοίνωση του Διευθυντή του σχολείου, Δημήτρη Σταματόπουλου.

Δημοφιλέστερα

To Top