ΑΓΡΟΤΙΚΑ

1η Γιορτή Μήλου στην Πολιανή το Σάββατο 27 Ιουλίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολιανιτών Μεσσηνίας “Ο Παπαφλέσσας” και η τοπική κοινότητα της Πολιανής , διοργανώνουν το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 21:00, στο όμορφο και ιστορικό χωριό της Πολιανής, την 1η Γιορτή Μήλου!

Οι επισκέπτες θα διασκεδάσουν με το συγκρότημα “Υπόψιν”.

 

Τα μήλα της Πολιανής μπορεί να μην ποτίζονται μεθοδικά και να είναι πιο μικρά, αλλά είναι πιο νόστιμα, τραγανά και πιο αρωματικά. Ποτίζονται με την υγρασία που έχει το οροπέδιο της περιοχής και χρειάζεται ενίσχυση κι ανάπτυξη το αρδευτικό δίκτυο για να αυξηθεί και να βελτιωθεί η παραγωγή, αφού αποτελούν  το πιο σημαντικό εισόδημα για την περιοχή.

Στην περιοχή ευδοκιμούν διάφορες ποικιλίες μήλων.

Το πλούσιο άρωμά τους και η γεμάτη γεύση τους τα καθιστά πρώτα στις προτιμήσεις των Καλαματιανών.

Πολύτιμο προϊόν, πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά (φλαβονοειδή, πολυφαινόλες), θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από εκφυλιστικές παθήσεις (π.χ. καρκίνο του παχέος εντέρου) και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες τους βοηθούν στη ορθή λειτουργία του εντέρου και τη ρύθμιση της χοληστερόλης στον οργανισμό, βοηθώντας παράλληλα στην πέψη των τροφών.

Αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για τη ρύθμιση του σακχάρου στον οργανισμό, ειδικά όταν αυτά δεν είναι πολύ ώριμα ή «ζαχαρωμένα».

Καταναλώνονται είτε φρέσκα, είτε μαγειρεμένα (κομπόστες), είτε σαν γλυκισμα ή συστατικό σε γλυκά (μηλόπιτα, γλυκό του κουταλιού), με άπειρους συνδυασμούς και παραλλαγές.

Είναι ένα πολύ υγιεινό ενδιάμεσο γεύμα. Συνδυάζονται ιδανικά με κανέλα και μέλι.

 

1η Γιορτή Μήλου στην Πολιανή το Σάββατο 27 Ιουλίου
To Top