Τουρισμός

1η Έκθεση “Alte Peloponnese”: 70 εκθέτες τουρισμού στην Καλαμάτα 19-21 Απριλίου

Η πρώτη Παμπελοποννησιακή έκθεση τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων “Alte Peloponnese” θα πραγματοποιηθεί από τις 19- 21 Απριλίου στην Καλαμάτα.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα οι διοργανωτές, οι συμμετέχοντες και υποστηρικτες της έκθεσης που αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και άλλων μεσσηνιακών φορέων και αποσκοπεί στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που σχετίζονται με την γη, τον αέρα, την θάλασσα και το βουνό.


Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Γκραίκης


Ο πρόεδρος του συλλόγου magiki messinia Γιάννης Καραλής


Ο ιδρυτής του Σχολείου Τουρισμού Ανδρέας Ζαγάκος


Ο γραμματέας του συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης Καλαμάτας Παναγιώτης Χρυσομάλλης

Οι στόχοι της έκθεσης

Η Πελοπόννησος στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της γενικότερης προώθησης του τουριστικού της προϊόντος μπαίνει στο χάρτη των ειδικών μορφών τουρισμού με το ενδιαφέρον μέχρι σήμερα από συναφείς επιχειρήσεις της Πελοποννήσου να αγγίζει τις 70 συμμετοχές.

Όπως ρωτήθηκε κι απάντησε σχετικά ο Νίκος Κουρής εκ μέρους των διοργανωτών, λόγω της άρνησης του Δήμου Καλαμάτας να διαθέσει ή την κεντρική πλατεία της πόλης ή έναν χώρο στο Λιμάνι, χώροι που ζητήθηκαν εγγράφως τον Δεκέμβριο και ήρθε προς συζήτηση και στο Δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας, η έκθεση θα διοργανωθεί στον περιβάλλον χώρο της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, στην πλατεία “Παν.Φωτέα”.

ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ

Οι απαντήσεις του Νίκου Κουρή

Η έκθεση αυτή είναι η καλύτερα οργανωμένη συνέχεια της Alterna messinia που είχε διοργανωθεί πριν 3 χρόνια στην πόλη της Καλαμάτας και πλέον διαθέτει μεγαλύτερη εμβέλεια, αφού συμμετέχουν όλες οι Περιφερειακές Ενότητες και αναμένεται να την επισκεφτεί αρκετός κόσμος.
Θα υπάρχουν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και εκδηλώσεις γαστρονομίας.

Ποιοι συμμετέχοντες παραβρέθηκαν στην σημερινή παρουσίαση

To Top