Το δικό μου Σχολείο

17ο Δημοτικό Καλαμάτας: Αν είχε αλεξικέραυνο το σχολείο, δεν θα είχε καεί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός μας

Δρομολογήθηκε η εγκατάσταση αλεξικέραυνου στο 17ο Δημοτικό Καλαμάτας που βρίσκεται στην οδό Σπάρτης, πριν το Στρατόπεδο Καλαμάτας. Το θέμα έφερε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου, Γιάννης Χριστόπουλος,  μετά τις ζημιές στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του σχολείου από κεραυνό κατά τη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας. Το θέμα υποστηρίχθηκε και από τον δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρη Οικονομάκο.

Ο κεραυνός έπεσε κοντά στο σχολείο, που δεν είχε αλεξικέραυνο, σε κολώνα υψηλής τάσης που υπάρχει εκεί κοντά, με αποτέλεσμα να κάψει κάποιους υπολογιστές, ρούτερ του εργαστηρίου, εκτυπωτή, ακόμα και τον βιντεοπροβολέα, καθώς και τους προβολείς του σχολείου και το σύστημα συναγερμού. Με μια πρώτη εκτίμηση που έγινε, οι ζημιές υπολογίζονται σε 5.000 ευρώ.

“Αν το σχολείο είχε αλεξικέραυνο δεν θα είχαμε αυτές τις ζημιές”,  δήλωσε μιλώντας στο MessiniaLive η Διευθύντρια του Δημοτικού Ευγενία Βαμβακά.  “Θα είχε αποτραπεί η ζημιά αν υπήρχε αλεξικέραυνο. Θα προχωρήσουν οι γονείς σε αίτημα μεταφοράς αυτής της κολώνας”.

Εκείνο που πονά περισσότερο είναι ότι μόλις πρόσφατα είχε εξοπλιστεί από δωρεές και χορηγίες το σχολείο με όλο τον απαιτούμενο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, που πλέον θα πρέπει να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί όπου η ζημιά δεν είναι επιδιορθώσιμη. Ήδη στο σχολείο πήγε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Παύλος Κλάδης, με τεχνικούς υπολογιστών, προκειμένου να εκτιμηθεί η ζημιά και να επιδιορθωθούν ή να αντικατασταθούν. Όπως μας δήλωσε η Διευθύντρια του Σχολείου, ο εξοπλισμός αυτός προέρχεται επί το πλείστον από δωρεές και χορηγίες. Κάποια μηχανήματα καλύπτονται από τις εγγυήσεις τους και θα αντικατασταθούν από νέα, ενώ για όσα η ζημιά δεν είναι επανορθώσιμη, θα πρέπει να αναλάβει το κόστος η σχολική επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Γίνεται ήδη ένας αγώνας δρόμου να επιδιορθωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι ζημιές και να τρέξουν οι διαδικασίες, ώστε όταν ανοίξουν και πάλι τα σχολεία, να είναι στη θέση τους.

Να σημειωθεί ότι και το 2011 το σχολείο είχε χτυπήσει κεραυνός, τότε μάλιστα μέσα σε αίθουσα, που ευτυχώς λόγω της ώρας δεν υπήρχαν παιδιά. Ένα πάγιο αίτημα του σχολείου ήταν όλα αυτά τα χρόνια να μπει αλεξικέραυνο, ώστε να υπάρχει αντικεραυνική προστασία, και πλέον μετά και τις σοβαρές βλάβες στον εξοπλισμό από τον  κεραυνό, δρομολογείται.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο,  είναι λυόμενη κατασκευή βαρέος τύπου, από το 1986 μετά τους σεισμούς,  και αποτελεί δωρεά της τότε Ολλανδικής Κυβέρνησης ως μια πράξη αλληλεγγύης στον Καλαματιανό λαό που δοκιμαζόταν τότε από τις καταστροφές που είχε προκαλέσει ο σεισμός.

Το σχολείο, βρίσκεται σε μια κατάφυτη περιοχή, ήσυχη και ιδανική  για σχολικές δραστηριότητες, με πράσινο και ψηλά δέντρα. Ευχή και επιθυμία των εκπαιδευτικών του, που δίνουν καθημερινό αγώνα για να καλύψουν τις ελλείψεις,  είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε να λυθούν αυτές οι εκκρεμότητες.

Μ.Π.

 

17ο Δημοτικό Καλαμάτας: Αν είχε αλεξικέραυνο το σχολείο, δεν θα είχε καεί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός μας
To Top