ΑΓΡΟΤΙΚΑ

17η Γιορτή σύκου: Ο Πολύλοφος κρατάει “ζωντανό” το μεσσηνιακό σύκο

Η ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΗΤΑΝ Η 17η – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΣΥΚΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η διήμερη γιορτή του σύκου που συμπλήρωσε αισίως τα 17 χρόνια της και μπορούμε να πούμε ότι η φετινή ήταν η καλύτερα οργανωμένη και η πιο επιτυχημένη.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Πολύλοφο του Δήμου Μεσσήνης για να τιμήσει τον “μεσσηνιακό θησαυρό” και να διασκεδάσει με τους καλλιτέχνες που επέλεξε σωστά και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυλόφου, τον Παναγιώτη Λάλεζα και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Όπως ήταν αναμενόμενο την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία πολλά πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, αφού θέλοντας και μη έχουμε μπει σε μία προετοιμασία για τις επερχόμενες εκλογές τόσο τις αυτοδιοικητικές όσο και τις εθνικές…

Ο χαιρετισμός της Γιώτας Κοζομπόλη (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας).

Ο χαιρετισμός του Πέτρου Κωνσταντινέα (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας)

Η τοποθέτηση του Πέτρου Τατούλη (Περιφερειάρχη Πελοποννήσου)

Ο χαιρετισμός του Παναγιώτη Νίκα (Δήμαρχος Καλαμάτας).

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου Θανάση Αναστασόπουλου, ο οποίος κατέβαλε μαζί με το διοικητικό συμβούλιο εξαιρετικές προσπάθειες για την επιτυχία της διοργάνωσης, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους αναφέρθηκε συνοπτικά στα δύο σημαντικά ζητήματα που πρέπει να ενσκήψουν όλοι σχετικά με το σύκο: το ένα είναι η αναδιάρθρωση των συκεώνων και το άλλο το αρδευτικό σύστημα της συκοπαραγωγής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο Πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

Στη συνέχεια όλοι οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί που πήραν το λόγο για λίγα λεπτά, εκμεταλλευόμενοι σαφώς το πολυπληθές κοινό που ξεπέρασε τις 3.000, άφησε ο καθένας το δικό του στίγμα και τη δική του παρέμβαση, είτε απαντώντας ο ένας στον άλλον, είτε εκφράζοντας τις απόψεις του για την εκδήλωση αλλά και τη θέση του σύκου στην εγχώρια παραγωγή.

H τοποθέτηση του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη

Μετά τους χαιρετισμούς ξεκίνησε η ορχήστρα να παίζει με τους καλλιτέχνες να ξεσηκώνουν το κοινό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Της κύριας εκδήλωσης είχε προηγηθεί την προηγούμενη μέρα στον Πολύλοφο street food Festival με πολλές συμμετοχές και πλούσια δώρα αλλά και με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, “ζεσταίνοντας” το κλίμα για τη μεγάλη επιτυχία της φετινής διοργάνωσης, ενώ πριν από ένα μήνα είχε γίνει παρόμοια εκδήλωση στο ξενοδοχείο Elite με ανέλπιστη επιτυχία.

To Top