Το δικό μου Σχολείο

15χρονη μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Yale στις Βρυξέλες

Προσομοίωση της λειτουργίας των Ηνωμένων Εθνών με τη συμμετοχή μαθητών απ΄ όλο τον κόσμο

Μια από τους 700 μαθητές και μαθήτριες απ' όλο τον κόσμο που μετείχαν πρόσφατα στις Βρυξέλες, σε συνέδριο του αμερικανικού Πανεπιστημίου Yale, ήταν και η 15χρονη Αφροδίτη Μπαχράμη, μαθήτρια Α' Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια προσομοίωση της λειτουργίας και του ρόλου των Ηνωμένων Εθνών, με συμμετοχή μαθητών απ' όλο τον κόσμο. Τα παιδιά έχουν επιλεγεί κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων (συνέντευξη), και συμμετέχουν σε θεματικές Επιτροπές διαμορφώνοντας το Modern United Nation, μια προσομοίωση των Ηνωμένων Εθνών, αναπτύσσοντας θεματικές και προβληματισμούς για διαχρονικά προβλήματα των εθνών.

Eκπροσώπησε τις ΗΠΑ ως πρέσβης τους

Η 15χρονη μαθήτρια συμμετείχε στην Επιτροπή Historical Council 1990, που ασχολήθηκε με τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της εποχής και τον αντίκτυπό τους στα κράτη. Η ίδια εκπροσώπησε τις Η.Π.Α. ως πρέσβης τους, πάνω στη συγκεκριμένη θεματική και διπλωματική ανάλυση των γεγονότων εκείνων πριν 30 χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που η 15χρονη συμμετέχει σε διεθνές συνέδριο πανεπιστημίων για τα Ηνωμένα Έθνη. Έχει συμμετάσχει και παλαιότερα, ως μαθήτρια Γυμνασίου τότε,  σε ανάλογο συνέδριο στο Ντουμπάι όπου και εκπροσώπησε ως πρέσβης την Ινδία. Το σχολείο της, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, μέσα στην πανδημία ξεκίνησαν την online συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό των πανεπιστημίων, και αυτή ήταν η πρώτη επαφή της Αφροδίτης με τις συζητήσεις και τις διαβουλεύσεις για θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος με τις συνεδρίες να γίνονται εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά.

Η Αφροδίτη μάς μίλησε για την εμπειρία της από τη συμμετοχή της στο διεθνές αυτό συνέδριο, δηλώντας ότι θέλει να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά στον χώρο της Διπλωματίας-Η 15χρονη εντυπωσιάζει με την ωριμότητα της σκέψης της

Μιλώντας στο MessiniaLive μάς εκμυστηρεύτηκε πώς θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη Διπλωματία, και σε αυτό τη βοήθησε πολύ το σχολείο της, με τη διαμόρφωση τεκμηριωμένου λόγου με επιχειρήματα, και την ενασχόλησή της με τις ξένες γλώσσες.

Σήμερα ως μαθήτρια της Α' Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, γνωρίζει 6 ξένες γλώσσες! Συγκεκριμένα, μιλά άπταιστα Αγγλικά, ενώ γνωρίζει Γαλλικά, Ιταλικά, Ρωσικά, Ουκρανικά, και τώρα μαθαίνει και Κινεζικά. Η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη με τη διπλωματία, ονειρεύεται να βοηθήσει να γίνουν αλλαγές στον κόσμο, δηλώνοντας ως εκκολαπτόμενη πολιτικός πως "τα προβλήματα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως ευκαιρίες" ανάπτυξης, και αλλαγών στον κόσμο μας.

 

Δημοφιλέστερα

To Top