ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

150.000 ευρώ για την προστασία και ανάδειξη του Κάστρου Καλαμάτας

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑμεΑ ΜΕ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ

Χρηματοδότηση 150.000 ευρώ από εθνικούς πόρους για την προστασία και ανάδειξη του Κάστρου Καλαμάτας ως του σημαντικότερου βυζαντινού μνημείου της πόλης ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την πολιτιστική ανάπτυξη, το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με φορέα υλοποίησης την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Πύλης του Κάστρου και την μελέτη φωτισμού του μνημείου

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, στηρίζει όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Μηλίτση: Προβλέπεται και ανελκυστήρας για ΑΜΕΑ

Σε σχολιασμό της είδησης η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση σχολίασε: “Πρόκειται για χρηματοδότηση που ζήτησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας από το ΥΠΠΟΑ μέσω ΠΔΕ (όλα τα ΠΔΕ υπογράφονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης) για να υλοποιήσει την εγκεκριμένη μελέτη ανάδειξης για την είσοδο του Κάστρου που εκπονήθηκε επίσης από την ΕΦΑ Μεσσηνίας. Περιλαμβάνει και τον φωτισμό της εισόδου και τη μελέτη για τον φωτισμό περιμετρικά των τειχών και την πρόσβαση σε ΑΜΕΑ με ανελκυστήρα”.


Η πρόσβαση των ΑμεΑ στην Ακρόπολη

150.000 ευρώ για την προστασία και ανάδειξη του Κάστρου Καλαμάτας
To Top