Παιδί

Με 145 παιδιά η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος στην Αγία Μαρίνα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

Με 145 παιδιά στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, αρχίζει ο παραθερισμός στην κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, τα στελέχη της κατασκήνωσης ανέρχονται σε 35 και σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας σύσκεψη, με την παρουσία του Δημάρχου, για την καλύτερη προετοιμασία του φετινού παραθερισμού στο βουνό. Αύριο τα στελέχη θα μεταβούν στην κατασκήνωση, ενώ τα παιδιά θα ανέβουν σε αυτήν τη Δευτέρα 2/7, αναχωρώντας στις 8.30 το πρωί από την πλατεία Υπαπαντής.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου, ο Δήμαρχος ζήτησε από τα στελέχη να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, δεδομένου ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει θέσει στη διάθεσή τους τα καλύτερα μέσα και να προσφέρουν στα παιδιά αγάπη, συνεννόηση και συντροφικότητα. Επέστησε δε την ανάγκη επαγρύπνησης, καθώς «η επιπολαιότητα στο βουνό πληρώνεται», όπως τόνισε. Ζήτησε, επίσης, να υπάρχει διαρκής μέριμνα για θέματα υγείας, φροντίδα για καλό φαγητό και τα παιδιά να έχουν τακτική επικοινωνία με τα σπίτια τους.

Ο Παναγιώτης Νίκας πρότεινε στα στελέχη να ετοιμάσουν μία μεγάλη γιορτή, ώστε να ευχαριστηθούν τα παιδιά και οι γονείς τους και να προβληθεί το έργο που γίνεται στην κατασκήνωση. Τέλος, επεσήμανε πως θα τους επισκέπτεται τακτικά για να βλέπει από κοντά το επιτελούμενο έργο και ευχαρίστησε για τις ενέργειές του το Δημοτικό Σύμβουλο Ηλία Γυφτέα, ο οποίος είναι αρμόδιος για την κατασκήνωση.

Σημειώνεται ότι η κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας, η οποία είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα λειτουργήσει και φέτος με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας. Οι περίοδοι παραθερισμού έχουν ως εξής:

1η Περίοδος: από 2 Ιουλίου έως 11 Ιουλίου και θα φιλοξενηθούν σ’ αυτήν παιδιά 6-12 ετών
2η Περίοδος: από 13 Ιουλίου έως 22 Ιουλίου και θα φιλοξενηθούν σ’ αυτήν παιδιά 6-12 ετών
3η Περίοδος: από 24 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου και θα φιλοξενηθούν σ’ αυτήν ΑμεΑ
4η Περίοδος: από 4 Αυγούστου έως 13 Αυγούστου και θα φιλοξενηθούν σ’ αυτήν ηλικιωμένοι.

Με 145 παιδιά η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος στην Αγία Μαρίνα
To Top