Το δικό μου Σχολείο

13ο Δημοτικό Σχολείο: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση εκπαιδευτικών για το Erasmus+

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ 1ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΟ 13ο ΔΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 1ης Συνάντησης Εκπαιδευτικών από τα σχολεία-μέλη του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο: «Myths in our school as common value of European culture Heritage», του οποίου συντονιστής είναι το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και σκοπεύει μέσα από την ανταλλαγή των μύθων, την επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά των σχολείων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην Πελοπόννησο, μια επιμόρφωση εκπαιδευτικών και πολλές άλλες δράσεις.

Συγκεκριμένα, για πέντε ημέρες (από τη Δευτέρα 15/11 έως και την Παρασκευή 19/11) βρέθηκαν στην Καλαμάτα εκπαιδευτικοί από τα σχολεία:
Miejska Szkola Podstawowa nr 6 της Πολωνίας,
• Istituto Comprensivo "Melanzio-Parini" της Ιταλίας,
• Scoala Gimnaziala Sfantul Andrei της Ρουμανίας και από το
• Δημοτικό Σχολείο Πολεμίου της Κύπρου.

Δεν μπόρεσε να παρευρεθεί το συνεργαζόμενο σχολείο 52 primary school 'Tsanko Tserkovski' της Βουλγαρίας λόγω υγειονομικών μέτρων που ισχύουν στη χώρα τους.
Σκοπός της Συνάντησης ήταν η ανταλλαγή παιδαγωγικών απόψεων σχετικά με την προσέγγιση του θέματος του Προγράμματος.
Οι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία-εταίρους επισκέφτηκαν την πρώτη ημέρα όλες τις τάξεις του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, γνωρίστηκαν με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου και παρακολούθησαν την εκπαιδευτική διαδικασία της προετοιμασίας των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε χώρους μυθολογικού ενδιαφέροντος.

Τις επόμενες ημέρες επισκέφτηκαν:
• την Αλαγονία Ταϋγέτου και γνώρισαν βιωματικά τους μύθους της θεάς Άρτεμης με τη νύμφη Ταϋγέτη και της συμπλοκής Μεσσήνιων και Σπαρτιατών στο ιερό της Αρτέμιδας Λιμνάτιδας,
• την αρχαία Ολυμπία με τους μύθους του Πέλοπα και του Οινόμαου, των Λαπιθών και Κενταύρων, τους άθλους του Ηρακλή, του Ερμή και του Διόνυσου και της αρπαγής του Γανυμήδη από το Δία. Οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν με τις
• δραστηριότητες στον χώρο της Λέρνας Αργολίδας και τη βιωματική προσέγγιση του μύθους της Λερναίας Ύδρας.

Εκτός από τις δράσεις που προαναφέρθηκαν, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Μεσσηνίας με θέμα τη χρήση των κόμικ στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας.
Παρευρέθηκαν:
- ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Εθελοντισμού κ. Αναστάσιος Σκοπετέας,
- η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κα. Θεοφανία Σιούτη και
- η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κα. Αθανασία Χρονοπούλου.

Οι καλεσμένοι εκπαιδευτικοί από το εξωτερικό αναχώρησαν έχοντας άριστες εντυπώσεις από την φιλοξενία της Καλαμάτας, για την ενέργεια και την ομορφιά του Ταϋγέτου, έχοντας βιώσει και απολαύσει την πόλη της Καλαμάτας στην οποία διαβίωσαν για μία εβδομάδα, επισκεπτόμενοι μουσεία, πολιτιστικούς και έχοντας στην καθημερινότητά τους τις υπηρεσίες τουρισμού της πόλης μας.
Στο πλαίσιο αυτής της εκπαιδευτικής συνάντησης ορίστηκαν και οι επόμενες ημερομηνίες συναντήσεων με την προοπτική σε αυτές να υπάρξει δυνατότητα για μετακίνηση και μαθητών/τριών, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου του 13ου Δημοτικού.

13ο Δημοτικό Σχολείο: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση εκπαιδευτικών για το Erasmus+
To Top