Το δικό μου Σχολείο

13o Δημοτικό Καλαμάτας: “Ημέρες Erasmus” στην πλατεία Όθωνος με βιωματικό εργαστήρι για παιδιά και επιδαπέδιο παιχνίδι

Υλοποίηση της δράσης «Ημέρες Erasmus» στην πλατεία Όθωνος από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Με αφορμή τον θεσμό των «Erasmus Days» το 13ο Δημοτικό Σχολείο στο οποίο υλοποιούνται δύο προγράμματα Erasmus+ πραγματοποίησε, αν και με δύσκολες καιρικές συνθήκες, υπαίθρια ενημερωτική δραστηριότητα στην πλατεία Όθωνος, το Σάββατο 16-10-2021 στις 19:00 και για δύο περίπου ώρες.

Η δραστηριότητα περιλάμβανε συνεχόμενη προβολή οπτικοακουστικού υλικού, προς ενημέρωση των παρευρισκομένων και διερχομένων από την πλατεία, καθώς και επιτόπιο βιωματικό εργαστήριο για τα παιδιά που παρευρέθηκαν.

Στο πρόγραμμα «MythEUROlogy» που είναι σχεδιασμένο για τη μυθολογία των λαών της Ευρώπης και τις εκπαιδευτικές και πολιτισμικές προεκτάσεις της, δημιούργησαν με χάρτινα επαναχρησιμοποιούμενα υλικά έναν κίονα-μολυβοθήκη εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική.

Στο πρόγραμμα «Healthy Learners in a sustainable society» που είναι σχεδιασμένο στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών και αυριανών πολιτών βασισμένη στις αξίες της βιωσιμότητας, έπαιξαν επιδαπέδιο παιχνίδι που έχει σχέση με συνήθειες υγιούς διατροφής.

Στόχος όλης της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού στην αξία της επιμορφωτικής και εκπαιδευτικής  κινητικότητας των σχολείων, μέσω των προγραμμάτων Erasmus+ μέσα από την καλλιέργεια της ιδέας του σχολείου που συνδέεται με την κοινωνία.

Οι Ημέρες «Erasmus Days» είναι διεθνής διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο των οποίων διοργανώθηκαν πάνω από πεντέμισι χιλιάδες δράσεις σε όλο τον κόσμο το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις των προγραμμάτων Erasmus+ του σχολείου και για άλλα σχετικά θέματα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας http://13.mysch.gr .

 

13o Δημοτικό Καλαμάτας: “Ημέρες Erasmus” στην πλατεία Όθωνος με βιωματικό εργαστήρι για παιδιά και επιδαπέδιο παιχνίδι
To Top