χονδροκ
MESSINIA PLUS

13η Γιορτή χονδροκατσαρής ντομάτας και κρεμμυδιού απόψε στη Μεταμόρφωση

Τη μοναδική και πεντανόστιμη χοντροκατσαρή ντομάτα θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν όσοι βρεθούν απόψε το βράδυ στη Μεταμόρφωση, στην καθιερωμένη γιορτή-ύμνο στη μεσσηνιακή αυτή ποικιλία ντομάτας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών της Τοπικής Κοινότητας Μεταμόρφωσης του Δήμου Πύλου–Νέστορος κι ο Δήμος, διοργανώνουν  κάθε χρόνο στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής, εκδήλωση στην οποία προσφέρονται μαγειρευτά φαγητά με βάση την χοντροκατσαρή ντομάτα και το κρεμμύδι.

 

 

Οι γυναίκες του Συλλόγου Μεταμόρφωσης “παντρεύουν” γευστικά τη χοντροκατσαρή ντομάτα με ντόπιο κρεμμύδι και φτιάχνουν με πολλή αγάπη και μεράκι πεντανόστιμα φαγητά με τη “βασίλισσα” της βραδιάς, τη χοντροκατσαρή ντομάτα να δεσπόζει σε όλα τα πιάτα.

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Η μοναδική ποικιλία της ντόπιας ντομάτας η «Χοντροκατσαρή» είναι η βάση της μαγειρικής τέχνης των μελών του συλλόγου, που συνδυάζοντας γνώση και φαντασία προσφέρουν μοναδικές γεύσεις στους επισκέπτες της εκδήλωσης.

H χοντροκατσαρή ντομάτα άρχισε να καλλιεργείται στην περιοχή της Μεσσηνίας πριν πάνω από ένα αιώνα!
Πιθανολογείται ότι έφτασε στην Ελλάδα από την περιοχή της Νότιας Αμερικής! Έχει ένα ιδιαίτερο σχήμα με ακανόνιστες πτυχώσεις, καθώς και πλούσια γεύση και άρωμα!
Το χωριό της Μεταμόρφωσης είναι από τα λίγα μέρη όπου συνεχίζει και καλλιεργείται ο παραδοσιακός σπόρος. 

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χοντροκατσαρής είναι το μέγεθος και η μοναδική της γεύση. Μία ντομάτα που παραμένει «ανόθευτη » ντόπια, πατροπαράδοτη, με γεύση πραγματικής ντομάτας.

13η Γιορτή χονδροκατσαρής ντομάτας και κρεμμυδιού απόψε στη Μεταμόρφωση
To Top