Υγεία

13 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο

“ΠΡΕΜΙΕΡΑ” ΓΙΑ ΤΑ RAPID TEST ΣΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΝ COVID ΚΑΙ ΤΑ 210 ΔΕΙΓΜΑΤΑ 

Δεκατρία νέα κρούσματα ανακοίνωσε για τη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ, που αφορούν το τελευταίο 24ωρο έως και σήμερα στις 3 το μεσημέρι. Να σημειωθεί ότι σήμερα έκαναν “πρεμιέρα” και τα rapid test στα σπιτάκια στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, με 210 πολίτες να προσέρχονται για τεστ, και όλα τα αποτελέσματα να βγαίνουν αρνητικά. Πρέπει να επισημάνουμε ότι σήμερα, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία, στα σπιτάκια, σε καθημερινή βάση από τις 08.30 το πρωί έως και τις 15.30 το μεσημέρι, ώστε όποιος πολίτης επιθυμεί να μπορεί να υποβληθεί σε δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού με τα αποτελέσματα να βγαίνουν άμεσα, μέσα σε 10 λεπτά.

Σήμερα Σάββατο ο καλός καιρός και τα ανοιχτά εμπορικά καταστήματα βοήθησαν στο να προσεγγίσει περισσότερος κόσμος τα “σπιτάκια” και να υποβληθεί στο τεστ κορονοϊού. Οικογένειες, ηλικιωμένοι, νέοι, προσήλθαν για να υποβληθούν στο τεστ, με τα αποτελέσματα για όλους αρνητικά, γεγονός ενθαρρυντικό.

Την ίδια ώρα, η επιδημιολογική κατάσταση στην Πελοπόννησο έχει ως εξής: 38 νέα κρούσματα στην Κορινθία, στην Αρκαδία 24, στην Αργολίδα 19, στην Ηλεία 15 και μόλις 5 στη Λακωνία. Ενώ η Αχαΐα συνεχίζει την εκτός ελέγχου πορεία με 138 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Mαίρη Περδικέα

 

To Top