Τροφή για σκέψη

128.000 € για το 3ο Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας τον Οκτώβριο

Με αφορμή την έναρξη σε λίγες ημέρες του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που ξεκινά στις 9 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 13 Οκτωβρίου, με συνολική διάρκεια 5 ημερών, να θυμηθούμε και πόσο θα κοστίσει αυτό στην πόλη της Καλαμάτας με βάση την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, οι δαπάνες που εγκρίθηκαν ανέρχονται σε 128.000 ευρώ.

Όπως σημειώνεται η χρηματοδότηση προς τη “Φάρις” προέρχεται από ιδίους πόρους του Δήμου Καλαμάτας ή από τυχόν χορηγίες ή και από τα δύο. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι πριν λίγες ημέρες εγκρίθηκε και η δωρεά ύψους 30.000 ευρώ από το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, για το χορωδιακό Φεστιβάλ, ενώ σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή στην πόλη της Καλαμάτας αναμένονται 1.200 χορωδοί από 15 χώρες και οι συνοδοί τους.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εγκρίθηκε η εξειδίκευση πιστώσεων, που αφορούν στις δαπάνες, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού & Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, συνολικού ποσού 128.000 €.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Καλαμάτας, “ο Διαγωνισμός αυτός, ένα πανηγύρι της χορωδιακής μουσικής με συμμετοχές από την Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού, από Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή, Αφρική και Νότια Αμερική, θα διεξαχθεί μεταξύ 9 και 13 Οκτωβρίου 2019.

Είναι μια πολιτιστική διοργάνωση που προβάλλει διεθνώς την Καλαμάτα και τη χώρα μας, ενώ δίδει την ευκαιρία στους ασχολούμενους με τη χορωδιακή μουσική και τους φίλους του είδους να έλθουν σε επαφή με τις νεότερες τάσεις που επικρατούν στο χώρο και να θαυμάσουν από κοντά κορυφαίους του είδους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες”.

Αναλυτικά οι δαπάνες:
128.000 € για το 3ο Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας τον Οκτώβριο
To Top