Υγεία

124 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Στους 53 οι ασθενείς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο

ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ: 505 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ

Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία τα κρούσματα στη Μεσσηνία. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 124 νέα επιβεβαιωμένα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων στο Νομό μας από την αρχή της πανδημίας, και ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς φαίνεται ότι ο κορονοϊός επιμένει , με την τρέχουσα εβδομάδα να αναδεικνύεται η χειρότερη μέχρι σήμερα επιδημιολογικά, με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων τις τρεις από τις πέντε μέρες. Ήδη η Μεσσηνία αριθμεί 505 κρούσματα σε 5 μέρες, με ορατό δυστυχώς το ενδεχόμενο για τοπικό lockdown,κάτι που όλοι απευχόμαστε και εν μέσω καλοκαιριού και με την επισκεψιμότητα να “χτυπάει” κόκκινο.

11 ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ COVID ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Συνεχίζει να γεμίζει με ασθενείς κορονοϊού η Κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας με 11 εισαγωγές να γίνονται σήμερα, ενώ δόθηκαν μόλις 3 εξιτήρια. Η Κλινική, η δυναμικότητα της οποίας ήταν 35 κλίνες, έχει εδώ και μέρες ξεπεράσει το όριο αυτό, καθώς οι εισαγωγές ασθενών αυξάνονται σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα να έχει μπει ήδη εδώ και μέρες σε εφαρμογή το έκτακτο σχέδιο του Νοσοκομείου που προβλέπει περαιτέρω επέκταση της Covid Κλινικής με κλίνες από άλλες Κλινικές. 

44 ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ

Αυτή τη στιγμή στην Κλινική Covid νοσηλεύονται 53 ασθενείς με κορονοϊό. Μέσα σε 5 μέρες, από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου μέχρι και σήμερα Παρασκευή 20 του μηνός, έχουν γίνει 44 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, προκειμένου να νοσηλευτούν. Στον αντίποδα, τα εξιτήρια που δόθηκαν αυτές τις 5 μέρες είναι 24, σχεδόν δηλαδή τα μισά. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την ένταση που “χτυπάει” πλέον ο κορονοϊός στην περιοχή μας, διπλασιάζοντας τις εισαγωγές σε σχέση με τα εξιτήρια, και πιέζοντας και άλλο τις αντοχές της Κλινικής τόσο σε θέμα κλινών όσο και σε θέμα προσωπικού. Ποτέ άλλοτε από την αρχή της πανδημίας η Κλινική Covid  δεν είχε νοσηλεύσει ταυτόχρονα τόσους πολλούς ασθενείς.

ΕΟΔΥ: 1.409 RAPID TEST ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σήμερα στη Μεσσηνία έγιναν 1.409 rapid test από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Νομό μας. Συγκεκριμένα, δωρεάν τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορονοϊού έγιναν σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Πύλο. Στη Μεσσήνη μάλιστα έγιναν 220 τεστ εκ των οποίων τα 4 βρέθηκαν θετικά στον ιό.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ RAPID TEST ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα των δωρεάν τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορονοϊού που έγιναν χθες, Πέμπτη, από τα κλιμάκιά του στη Μεσσηνία. Τα περισσότερα θετικά εξακολουθούν να εντοπίζονται στην Καλαμάτα, όπου βέβαια γίνονται και τα περισσότερα τεστ, ωστόσο διαπιστώνουμε οτι έχει αυξηθεί η θετικότητα στα rapid test που γίνονται στην υπόλοιπη περιφέρεια του Νομού, ακόμα και σε χωριά, και αυτό είναι το ανησυχητικό. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
196 rapid test με 6 θετικά (3.06%) αφορούν σε 3 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 19 έτη

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΛ.ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ
811 rapid test με 38 θετικά (4.69%) αφορούν σε 25 άνδρες και 13 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 23 έτη

ΚΑΛΟΓΕΡΟΡΑΧΗ-ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
114 rapid test με 4 θετικά (3.51%) αφορούν σε 1 άνδρα και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 75 έτη

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΠΑΖΑΡΙ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ
131 rapid test με 5 θετικά (3.82%) αφορούν σε 3 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 18 έτη

 

Μαίρη Περδικέα

124 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Στους 53 οι ασθενείς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο
To Top