ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις για χρέη στα Ταμεία: Έρχεται νέα παράταση

Βρούτσης: Τι θα γίνει με τις αυξήσεις κύριων – επικουρικών συντάξεων και αναδρομικών

Νέα παράταση για την ολοκλήρωση της υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα Ταμεία προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι οφειλέτες που υπέβαλαν αίτηση εμπροθέσμως για τις 120 δόσεις αλλά έμειναν εκτός ότι “στην ΠΝΠ ή μάλλον στο νόμο που θα έρθει, θα δούμε τη μορφή του μέχρι τέλος Μαΐου, θα έχουμε μέσα μια διάταξη βάση της οποίας μετακινούμε τη ένταξη τους στις 120 δόσεις αυτών που δεν μπόρεσαν να μπουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου για να μπορέσουν” κι αυτοί να ενταχθούν “γιατί δεν είναι ευθύνη δική τους είναι ευθύνη των λογισμικών συστημάτων“.

Eν συνεχεία αναφέρθηκε στους δικαιούχους της ρύθμισης λέγοντας ότι αυτή αφορά όλους εκείνους που “μέχρι και τον Σεπτέμβριο που ήταν η προθεσμία του νόμου των 120 δόσεων δεν μπόρεσαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους με ευθύνη δική μας, δηλαδή του κράτους λόγω το ότι το λογισμικό δεν μπόρεσε να βρει την οφειλή τους . Άρα επειδή δεν ευθύνονται αυτοί μετατοπίζουμε το χρονοδιάγραμμα της ένταξης τους στις 120 δόσεις μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό έρχεται με διάταξη του Νόμου”.

120 δόσεις για χρέη στα Ταμεία: Έρχεται νέα παράταση
To Top