Υγεία

12 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο

Με τους Μεσσήνιους να προσπαθούν ακόμα να ξεπεράσουν το σοκ από τις χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις για υψηλό ιικό φορτίου κορονοϊού στα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 12 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις των λυμάτων δείχνουν οτι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην περιοχή μας 600 ενεργά κρούσματα. Αριθμός σοκαριστικός σε σχέση με τον πληθυσμό, αν αναλογιστεί κανείς οτι η Θεσσαλονίκη, με πολλαπλάσιο πληθυσμό, έχει αυτή τη στιγμή 2.000 ενεργά κρούσματα. Οπότε και για αυτό τον λόγο θα γίνουν αύριο Κυριακή και πάλι έλεγχοι στα λύματα του Βιολογικού ώστε να  προσδιοριστεί το πρόβλημα.

Πάντως, ο ΕΟΔΥ δίνει κατά μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών για τη Μεσσηνία τα 7 νέα κρούσματα το 24ωρο.

53 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ

Τα 12 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο απέχουν παρασάγγας από τα 600 ενεργά κρούσματα που εκτιμούν στον Δήμο Καλαμάτας, μετά και τα αποτελέσματα στα λύματα. Αυτό ωστόσο δεν αποτυπώνεται στα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ, αφενός γιατι είναι λίγα τα τεστ που γίνονται σε ημερήσια βάση, και αφετέρου πολύς κόσμος αποφεύγει να κάνει τεστ.  Πάντως, η εβδομάδα που κλείνει για τη Μεσσηνία έδωσε 53 κρούσματα, κάτι που υποδηλώνει σταδιακή αύξηση του κορονοϊού στο Νομό μας.
Την ίδια ώρα, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η κατάσταση παραμένει σταθερή με 21 νοσηλευομένους με κορονοϊό στην Κλινική Covid, εκ των οποίων οι 3 είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid.

ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΠΛΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Στο μεταξύ, σε δυσκολότερη επιδημιολογική κατάσταση βρίσκονται οι υπόλοιποι νομοί της Πελοποννήσου, με εξαίρεση τη Λακωνία και το μόλις 1 κρούσμα που καταγράφεται. Συνεχίζουν να κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα τα κρούσματα σε Αχαΐα, που δίνει κατά μέσο όρο 100 νέα κρούσματα τη μέρα (106 τα σημερινά). Στην Κορινθία καταγράφονται 37 νέα κρούσματα, στην Αργολίδα 28, στην Αρκαδία 11, και τέλος, στην Ηλεία 19 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Μαίρη Περδικέα

 

12 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο
To Top