Μουσική

11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας: Η καρδιά της Καλαμάτας χτυπά σε ρυθμούς Φλαμένκο!

Τι αναφέρει ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης

Αγαπημένοι/ες μαθητές/τριες, γονείς , φίλες και φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Χριστός Ανέστη!

Ύστερα από μια βαθιά κατανυκτική εβδομάδα και την θριαμβευτική Ανάσταση του Θεανθρώπου επιστρέφουμε δυναμικά και αισιόδοξα με μια ακόμη συναυλία του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας!

Το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνει την τέταρτη κατά σειρά εκδήλωσή του για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.  Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την  Κυριακή 23 Απριλίου 2023 και ώρα 20:00 στην μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας (οδός Αρτέμιδος 124). Η παράσταση με τίτλο «Η φλόγα του Flamenco στην Καλαμάτα» μετά από  τις δυσκολίες και τις  αναβολές που δημιούργησε η πανδημία είναι γεγονός! Οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες από την Ισπανία θα μάς ταξιδέψουν στους γεμάτους ενέργεια  ήχους του Flamenco!

Σωκράτης Μαστροδήμος με σπουδαία καριέρα στην Ισπανία και παρουσία στα μεγαλύτερα φεστιβάλ Flamenco σε όλο τον κόσμο, μαζί με  τον καταπληκτικό χορευτή  Antonio Amaya Petete, τον  Lito Manez στα κρουστά, τον  Raul Levia Amador στο τραγούδι και τον Γιώργο Ντινάκο στο μπάσο και την ακουστική κιθάρα δημιουργούν για το κοινό της πόλης μία μουσικοχορευτική παράσταση που θα μεταδώσει τη συγκίνηση, τη μαγεία και τα έντονα συναισθήματα του Flamenco! Τραγούδι (cante), χορός (baile), κιθάρα (toque), καχόν και μπάσο αγκαλιάζουν τις συνθέσεις του Έλληνα κιθαριστή, οι οποίες έχουν αγαπηθεί πολύ από τους λάτρεις της μουσικής και είναι εμπνευσμένες από την μουσική παράδοση της Ανδαλουσίας.

Η καρδιά της πόλης έχει αρχίσει ήδη να χτυπά σε ρυθμούς Φλαμένκο!Σας περιμένουμε

Για όσους επιθυμούν να λάβουν έγκαιρα το εισιτήριό τους υπάρχει  προπώληση εισιτηρίων στο  Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Τρίτη του Πάσχα 10:00-13:00 & 18:00-20:00
Τετάρτη του Πάσχα 10:00-13:00 & 18:00-20:00
Πέμπτη του Πάσχα 10:00-13:00 & 18:00-20:00
Παρασκευή του Πάσχα 10:00-13:00 &18:00-20:00
Κυριακή στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
πριν την παράσταση 18:00-20:00
Το Κόστος του  εισιτηρίου είναι 10 ευρώ ( γενική είσοδος).

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Ηλία Σιψά, που έχει  κατασκευάσει αφιλοκερδώς το ειδικό πάτωμα για τον χορευτή  Antonio Amaya Petete, και τον Αλεξάνδρο Μπεκ, για την υψηλού επιπέδου δυσκολίας ηχοληψία.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση “ΦΑΡΙΣ”, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, “ΤΕΡΨΙΣ”. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Αντώνης Κουφουδάκης ενώ την επιμέλεια του  ο Στάθης Γυφτάκης. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις και διαγωνισμούς κιθάρας.
Για όλο το πρόγραμμα του 11ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας:

To Top