ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 11 μποφόρ έπιασε ο “Ζορμπάς” στο Λιμάνι Καλαμάτας-14 Σκάφη βυθίστηκαν

14 ΣΚΑΦΗ ΒΥΘΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


Νηνεμία μετά τη φουρτούνα-Μετρούν τις απώλειές τους οι ψαράδες της Μεσσηνίας

Η επέλαση του “Ζορμπά” χθες στη Μεσσηνία έφερε και απώλειες σκαφών. Συνολικά στη Μεσσηνία βυθίστηκαν 14 σκάφη διαφόρων τύπων.
Συγκεκριμένα, 8 σκάφη βυθίστηκαν στο Λιμάνι Καλαμάτας, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Στούπας , τρία στο αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο στο Ακρογιάλι Αβίας, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Άγιου Ανδρέα.

ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ: ΕΚΒΡΑΣΤΗΚΕ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ- ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΩΟΙ ΟΙ 4 ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ

Εντοπίστηκε χθες τις πρωινές ώρες από στελέχη του Λιμεναρχείου Πύλου, το ιστιοφόρο σκάφος ”DOC’S REMEDY” σημαίας Σουηδίας, στην παραλία Φοινικούντας, το οποίο είχε εκβρασθεί λόγω των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών.
Μετά από έρευνα των στελεχών εντοπίστηκαν οι τέσσερις επιβαίνοντες του σκάφους, οι οποίοι είχαν εξέλθει με ιδίες δυνάμεις, καλά στην υγεία τους. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ιστιοφόρο πρόκειται να ανεκλυσθεί με μέριμνα των ιδιοκτητών.

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ 54ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΘΑΛΑΜΗΓΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε σώα μία γυναίκα ηλικίας 54 ετών από Θαλαμηγό ”LUTTMATTEN” σημαίας Γερμανίας, που βρισκόταν στο Λιμάνι Καλαμάτας.
Επιπλέον, συνολικά οκτώ σκάφη υπέστησαν υλικές ζημιές στο λιμένα Καλαμάτας και ένα στο λιμάνι Κορώνης.

Από τις βυθίσεις των σκαφών δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο της Καλαμάτας έχει απαγορευτεί ο απόπλους των σκαφών που υπέστησαν υλικές ζημιές μέχρι την αποκατάσταση αυτών και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας τους.

ΡΕΚΟΡ ΑΝΕΜΩΝ ΕΝΤΑΣΗΣ 11 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Όπως καταγράφηκε η ένταση του κυκλώνα από το Kalamata.meteoclub.gr- Στις 14.00 το μεσημέρι η κορύφωση του φαινομένου

11 μποφόρ έφτασαν οι ριπές του αέρα χθες στο Λιμάνι της Καλαμάτας, δηλαδή άνεμοι 103 χιλιομέτρων έπνεαν χθες στο παραλιακό μέτωπο, με τα κύματα να σκάνε στη Ναυαρίνου μεταφέροντας τόνους άμμου πάνω στον δρόμο, και ξηλώνοντας τις κατασκευές των παραλιακών μαγαζιών, μετατρέποντας την παραλιακή οδό σε “βομβαρδισμένο τοπίο”.
Η εικόνα σήμερα της παραλίας Καλαμάτας παρέπεμπε σε σκηνικό μετά από τσουνάμι! Ό,τι κατασκευή υπήρχε παρα θιν’ αλός ισοπεδώθηκε!
Εκτός από άμμο και βότσαλα ο παραλιακός δρόμος γέμισε με ομπρέλες, σανίδες πατώματος, τραπέζια, τεντόπανα μέχρι και πλάκες από τσιμέντο…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας επεσήμανε χθες, που βρέθηκε στην παραλία για να εκτιμήσει την κατάσταση, ότι είχαν προειδοποιηθεί οι καταστηματάρχες να μαζέψουν τα πράγματά τους από την παραλία λόγω του επικείμενου κυκλώνα, αλλά κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις αυτές και μετά έτρεχαν την ώρα του κυκλώνα, διακινδυνεύοντας να τους παρασύρει η θάλασσα, να μαζέψουν ό,τι μπορούσαν…

ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΟΛΗ Η ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Η παραλιακή οδός έμεινε χθες κλειστή μέχρι το βράδυ, οπότε και δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία. Σήμερα η Ναυαρίνου καθαρίζεται από το πρωί από συνεργεία, που μεταφέρουν την άμμο και καθαρίζουν με τη “σκούπα” του Δήμου τον δρόμο, προκειμένου να επανέλθει στην προηγούμενη κατάστασή του.

Έτσι τμηματικά κλείνουν κάποια κομμάτια της Ναυαρίνου, παρεκτρέποντας την κυκλοφορία από γύρω δρόμους. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, μέχρι την Τρίτη θα παραδοθούν όλα στην εντέλεια.

ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

Τα 11 μποφόρ έπιασε ο “Ζορμπάς” στο Λιμάνι Καλαμάτας-14 Σκάφη βυθίστηκαν
To Top