Το δικό μου Σχολείο

10ο Πειραματικό: Η λίστα με τις απαραίτητες παρεμβάσεις που ζητά το Σχολείο

TI ZHTAEI ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 10ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο έστειλε ο δημοτικός σύμβουλος και Διευθυντής του 10ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Γιάννης Χριστόπουλος και αναφέρει τα εξής:

Κύριε δήμαρχε,
Επανερχόμαστε σε συνέχεια του υπ΄άριθ. 97/30-5-2022 εγγράφου μας:
Όπως γνωρίζετε σχολείο μας με την υπ΄ αριθμ. Αρ. Πρωτ.: 51614/Δ6 ,11-5-2021 υπουργική απόφαση χαρακτηρίστηκε Πειραματικό. Ο χαρακτηρισμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στο σχολείο, θεσμικά και όχι αποσπασματικά, να προσφέρει στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού της πόλης μας την ευκαιρία και στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα την πρόκληση να δημιουργήσουν από κοινού νέο περιεχόμενο και να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα της σχολικής πραγματικότητας για να επέλθει ανανέωση και νέα προοπτική. Η επιλογή των μαθητών γίνεται με κλήρωση και η υπηρέτηση των εκπαιδευτικών στο σχολείο με δική τους αίτηση και επιθυμία.

Ήδη φοιτούν μαθητές που διαμένουν σε όλη την πόλη της Καλαμάτας και την πόλη της Μεσσήνης. Αυτή η θετική εξέλιξη μας γεμίζει ευθύνες προκειμένου να εκπληρώσουμε όλες τις προϋποθέσεις για τη σωστή υπηρέτηση των στόχων να βοηθήσουμε τους μαθητές μας στην κατάκτηση της γνώσης και των νέων δεδομένων. Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας σε αυτή την κατεύθυνση.

“Σας καταθέτουμε τις προτεραιότητες – παρεμβάσεις που απαιτούνται έτσι ώστε να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και είμαστε σίγουροι πως με το δικό σας ενδιαφέρον ο Δήμος θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην υλοποίηση των παρακάτω”:

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

1. Εσωτερικό βάψιμο όλων των αιθουσών διδασκαλίας: Η λειτουργία του σχολείου από το σχολ. Έτος 2014 με πολυπληθή τμήματα επιβάλει το φρεσκάρισμα των αιθουσών για λόγους υγιεινής και αισθητικής.
2. Τα συστήματα πυρασφάλειας πυρανίχνευσης και συναγερμού είναι εκτός λειτουργίας πριν την παράδοση του κτηρίου: Απαιτείται η άμεση επιδιόρθωση και λειτουργία τους. Σε περίπτωση συμβάντος πυρκαγιάς την ευθύνη θα έχει ο Δήμος και οι υπηρεσίες του γιατί παρά τα σχετικά έγγραφα αντιμετωπίζεται το θέμα με απάθεια.
3. Η ανάγκη να λειτουργήσει και το σύστημα συναγερμού, επιδιόρθωση των εσωτερικών πορτών πυρασφάλειας είναι αυτονόητη.
4. Υλοποίηση έργου δικτύου ευρυζωνικής αναβάθμισης του σχολείου: Είναι άμεση ανάγκη η υλοποίηση αυτού του έργου για την αξιοποίηση των υποδομών και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Το σχολείο μας διαθέτει 17 διαδραστικούς πίνακες και σύγχρονη εργαστήριο Πληροφορικής. Επομένως η εκτέλεση των σχετικών εργασιών επείγει προκειμένου να λειτουργούν (Το θέμα γνωρίζει ο κος Αντιδήμαρχος και το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου)
5. Τοποθέτηση φωτοβολταικών στη στέγη: Η ενεργειακή κρίση και η προστασία του περιβάλλοντος απαιτούν να πάρουμε μέτρα εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην κατεύθυνση μείωσης του λειτουργικού κόστους όχι μόνο στη σχολική μονάδα του 10ου αλλά στο σύνολο των σχολείων με την τοποθέτηση φωτοβολταικών .
6. Αντικατάσταση των λαμπτήρων: Παρότι η σχολική μονάδα είναι η τελευταία που κατασκευάστηκε στο Δήμο Καλαμάτας (2014) οι λαμπτήρες είναι παλιάς τεχνολογίας επιβάλλεται η άμεση αντικατάσταση με λαμπτήρων LED
7. Στεγανοποίηση της ταράτσας συνεχίζεται η εισροή υδάτων, στην οροφή αιθουσών ( ΣΤ – εικαστικών) με κίνδυνο να πέσει ο σοβάς. Επίσης στάζει το στέγαστρο της νότιας εισόδου.
8. Συντήρηση πέργκολας : Στο σχολείο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων έχει κατασκευασθεί μια καλαίσθητη πέργκολα η ανάγκη συντήρησης είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας.
9. Άμεσα θα πρέπει να τοποθετηθούν παγκάκια στο προαύλιο του σχολείου

Σας γνωρίζουμε πως τα απογεύματα, χάρις στο μεράκι των εκπαιδευτικών, στη σχολική μονάδα λειτουργούν 10 ΟΜΙΛΟΙ δημιουργικότητας και καινοτομίας με αντικείμενα και δράσεις που κινούν το ενδιαφέρον των μαθητών -τριών και φοιτούν περίπου 200 μαθητές –τριες από το σύνολο του δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

“Είμαστε σίγουροι πως θα προχωρήσετε στην υλοποίηση των παραπάνω γιατί ανυπόκριτα πιστεύετε και σταθερά στηρίξατε και τη δημιουργία του Πειραματικού Σχολείου Καλαμάτας, μοναδικού στην Πελοπόννησο”

Επίσης ζητάμε, αν επιτρέπει το πρόγραμμα σας την επόμενη εβδομάδα, συνάντηση στο χώρο του σχολείου, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων Για το Σύλλογο Διδασκόντων Ο Διευθυντής του Σχολείου

Γιάννης Χριστόπουλος

10ο Πειραματικό: Η λίστα με τις απαραίτητες παρεμβάσεις που ζητά το Σχολείο
To Top