Το δικό μου Σχολείο

10ο Πειραματικό Δημοτικό Καλαμάτας: Παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες, οι όμιλοι, το νέο σήμα και site του Σχολείου

ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΑΞΗΣ – MΕΓΑΛΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ

Eνημερωτική συνέντευξη τύπου παρουσίασης των δραστηριοτήτων και ενημέρωσης λειτουργίας της σχολικής μονάδας του 10ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, παραχώρησε σήμερα η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του, στην φιλόξενη αίθουσα Βιβλιοθήκης.

10-PEIRimage00014

10-PEIRimage00015

Η νέα σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα του σχολείου

10-PEIRimage00016

10-PEIRimage00020

10-PEIRimage00023

10-PEIRimage00024

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν οι Εγγραφές στην εισαγωγική τάξη, έγινε παρουσίαση νέου site του σχολείου που επιμελήθηκε η εταιρία Greatway του Βαγγέλη Λαδά, έγινε στη συνέχεια η παρουσίαση νέου σήματος λογοτύπου του σχολείου, που σχεδίασε ο γραφίστας Ντάνυ Κάργας και παρουσιάστηκε η λειτουργία των Ομίλων. Επίσης έγινε η παρουσίαση της εκπαιδευτικής δράσης «ΕΛΛΑΔΑ – Η.Π.Α. / Φιλελληνισμός στην Ελληνική Επανάσταση 1821» στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος Μοριάς 21 που υλοποιείται σε συνεργασία με το ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

10-PEIRimage00025

10-PEIRimage00027

Η σχολική κοινότητα του Πειραματικού – 10ου Δημ. Σχ. Καλαμάτας, αποτελείται από 275 μαθητές από 34 εκπαιδευτικούς που είναι προσωπική τους επιλογή, όλων των ειδικοτήτων: δασκάλους γενικής παιδείας, ειδικούς παιδαγωγούς για τα τμήματα ένταξης και την παράλληλη στήριξη, καθηγητές αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής γλώσσας, καθηγητές φυσικής αγωγής, καλλιτεχνικών μαθημάτων- εικαστικών, μουσικής, θεατρικής αγωγής-, πληροφορικής, καθώς και ομάδα ειδικών επιστημόνων αποτελούμενη από ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό. Τη λειτουργία του σχολείου υποστηρίζουν η πενταμελής ομάδα φροντίδας του σχολικού κτιρίου, οι σχολικές τροχονόμοι και η υπεύθυνη του κυλικείου. Αρωγός στην αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Δείτε εδώ το νέο site του Σχολείου

To Top