Το δικό μου Σχολείο

10ο Δημοτικό Καλαμάτας: Μεγάλη συμμετοχή μαθητών, ελάχιστες απουσίες στην επιστροφή στα θρανία

ΔΙΠΛΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Επέστρεψαν στα σχολεία τους σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες μετά από 2,5 μήνες απουσίας λόγω κορονοϊού. Το MessiniaLive βρέθηκε σήμερα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο και ο Διευθυντής του Γιάννης Χριστόπουλος μάς μίλησε για την πρώτη μέρα “κανονικότητας”, δηλώνοντας ότι οι μαθητές επέστρεψαν ενθουσιασμένοι στο σχολείο τους, και αυτό το αποδεικνύει η πολύ μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στα μαθήματα και οι ελάχιστες απουσίες. Ενδεικτικά μας ανέφερε ότι από το σύνολο των 270 παιδιών, έλειπαν μόνο τα 12.

“ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΡΘΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΑ”-ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

Το πρωί οι εκπαιδευτικοί αφιέρωσαν τις δύο πρώτες ώρες στο να εξηγήσουν στα παιδιά τους νέους κανόνες ασφαλείας και αυτοπροστασίας, τις αποστάσεις, το τακτικό πλύσιμο χεριών, την απαγόρευση ανταλλαγής σχολικών αντικειμένων μεταξύ τους. Τα παιδιά ήταν ήδη προετοιμασμένα, και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τηρούσαν  την προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ τους. Τα μαθήματα στο συγκεκριμένο σχολείο σε κάποιες τάξεις γίνονται καθημερινά, ενώ κάποιες άλλες που χωρίστηκαν σε υποτμήματα, τα μαθήματα θα γίνονται Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή για το ένα τμήμα και Τρίτη-Πέμπτη για το άλλο και το αντίστροφο.

Αφαιρέθηκε το φιλέ από το βόλεϊ και  μπήκαν απαγορευτικές κορδέλες “χωρίζοντας” με αυτό τον τρόπο το προαύλιο για τις τάξεις

ΜΕ e-mail Η ΥΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ  ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ

Όπως μας δήλωσε ο Γιάννης Χριστόπουλος, για τους  μαθητές που παραμένουν στο σπίτι συνεχίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία με αποστολή της ύλης και εργασιών καθημερινά μέσω email ή ανάρτηση στην πλατφόρμα του σχολείου ή τηλεδιάσκεψη με το δάσκαλο σε διαφορετική όμως ώρα και όχι ταυτόχρονα με την πρωινή διδασκαλία, καθώς το σχολικό συμβούλιο αντιτίθεται στην ταυτόχρονη αναμετάδοση της διδασκαλίας μέσω υπολογιστή.

ΔΙΠΛΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ-ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΙΘΟΥΣΑ

Υγρά κρεμοσάπουνα έχουν τοποθετηθεί στις εξωτερικές βρύσες του σχολείου όπου τα παιδιά πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους

Διπλασιάστηκαν οι βάρδιες για τις καθαρίστριες, που καλούνται να καθαρίζουν και το πρωί κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αλλά και το απόγευμα. Το σχολείο έχει προμηθευτεί καθαριστικά και αντισηπτικά έχουν μπει σε κάθε αίθουσα.

Με το βανάκι της εταιρείας κέτερινγκ έφτασαν και τα μεσημεριανά γεύματα (κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο το σημερινό μενού) για τους μικρούς μαθητές, που θα τρώνε στην τραπεζαρία του σχολείου με αποστάσεις-Οι μεταφορείς φορούσαν μάσκες και γάντια κατά τη μεταφορά των γευμάτων

Στα διαλείμματα τα παιδιά προαυλίζονται σε διαφορετικό χώρο ανάλογα με την τάξη τους. Έτσι μπήκαν απαγορευτικές κορδέλες που καθορίζουν τον χώρο στον οποίο επιτρέπεται να κινούνται και να παίζουν τα παιδιά., ενώ αφαιρέθηκαν τα φιλέ από το βόλεϊ, καθώς πλέον δεν επιτρέπονται τα παιχνίδια με μπάλα.

Και στο 10ο Δημοτικό η διαμαρτυρία της Ένωσης Γονέων που ζητούν μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία

“ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ”

Στην εμπειρία του από το διάστημα που μεσολάβησε με το σχολείο χωρίς μαθήματα, αναφέρθηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος, χαρακτηρίζοντας ως “παράξενο συναίσθημα” την απουσία των παιδιών,  και το άδειο σχολείο. Όπως μας είπε, καθημερινά πήγαινε στο σχολείο, και μάλιστα το κενό αυτό διάστημα το αξιοποίησαν βάφοντας τις αίθουσες, καθαρίζοντας τους χώρους, κλαδεύοντας τα δέντρα, ωστόσο, όπως μάς δήλωσε, η διαδικτυακή διδασκαλία που γινόταν όλο αυτό το διάστημα, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

Δημοφιλέστερα

To Top