ΚΟΙΝΩΝΙΑ

10 συλλήψεις μέσα σε 48 ώρες στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας

ΑΚΟΜΑ 3 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

Συνελήφθησαν, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, χθες, Δευτέρα 9 Ιουλίου, το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) αλλοδαποί, μία (1) 29χρονη και δύο (2) άνδρες, ηλικίας 26 και 33 ετών, αντίστοιχα, για πλαστογραφία, Ψευδή Ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ Η 29ΧΡΟΝΗ

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 29χρονης, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Παρίσι Γαλλίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά της έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

ΟΙ ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ ΓΙΑ ΒΙΕΝΝΗ

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 26χρονου και του 33χρονου, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για την Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, από την κατοχή της 29χρονης ένα Διαβατήριο και μία ταυτότητα Αρχών Βουλγαρίας, ενώ από την κατοχή του 26χρονου και του 23χρονου, δύο (2) Διαβατήρια Αρχών Μεγάλης Βρετανίας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα το μεσημέρι είχε συλληφθεί 20χρονη με πλαστή γαλλική ταυτότητα, που θα ταξίδευε για τη Λυών της Γαλλίας.

Συνολικά η χθεσινή ημέρα έκλεισε με 4 συλλήψεις, ενώ άλλες 6 συλλήψεις αλλοδαπών είχαμε το Σάββατο 7 Ιουλίου. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας που με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα επιχειρούν να ταξιδέψουν προς ευρωπαϊκές πόλεις μέσω των απευθείας πτήσεων από το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Ωστόσο το ταξίδι τους έχει άδοξο τέλος, καθώς εντοπίζονται από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού του Αεροδρομίου Καλαμάτας-που λειτουργεί από αρχές Μαϊου- και οι οποίοι προβαίνουν σε εξονυχιστικούς ελέγχους των επιβατών προκειμένου να εντοπίζονται όσοι επιχειρούν να ταξιδέψουν παράνομα.

Μ.Π.

10 συλλήψεις μέσα σε 48 ώρες στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας
To Top