ΑΓΡΟΤΙΚΑ

1.869 αιτήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για “Νέοι Αγρότες”-Τα 418 στη Μεσσηνία

Η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος 6.1 που αφορά στην εγκατάσταση νέων γεωργών, αποτέλεσε το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Παραγωγής Στάθης Αναστασόπουλος την Παρασκευή 1 Ιουλίου, με τους διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας έδρας.

Συγκεκριμένα, κατά την σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία της αξιολόγησης και τονίστηκε η αναγκαιότητα της επίσπευσης της ολοκλήρωσης των εκκρεμών υποθέσεων, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της β’ φάσης του προγράμματος, το πρώτο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος Ιουλίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν υποβληθεί συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 1.869 αιτήματα ενισχύσεων –281 στην Αργολίδα, 170 στην Αρκαδία, 570 στην Κορινθία, 430 στη Λακωνία και 418 στη Μεσσηνία.
Φιλοσοφία  του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών αποτελεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και η δημιουργία επιχειρηματιών γεωργών με κατάλληλα εφόδια για τη δημιουργία  βιώσιμων εκμεταλλεύσεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε την επιτακτική ανάγκη τήρησης του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος επίσπευσης των οριστικών αποτελεσμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αισιόδοξο το μήνυμα πως πάνω από 1.800 νέα άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, σε μια κρίσιμη από οικονομική άποψη χρονική περίοδο.

Οφείλουμε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και τώρα αλλά και σε επόμενα βήματα, προτρέποντάς τους να υλοποιήσουν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους” τόνισε καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στ. Αναστασόπουλος.

1.869 αιτήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για “Νέοι Αγρότες”-Τα 418 στη Μεσσηνία
To Top