Υγεία

1.450 έλεγχοι για κορονοϊό έχουν κάνει μέχρι σήμερα στη Μεσσηνία οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ

1.450 τεστ για κορονοϊό εχουν κάνει μέχρι σήμερα οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία. Από αυτές οι 1.200 έλεγχοι έγιναν στην Καλαμάτα και οι υπόλοιποι σε διάφορες περιοχές του Νομού. Τα παραπάνω μας δηλωσε, μιλώντας στο MessiniaLive ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, χειρουργός Παναγιώτης Κατσαφάδος.

Πρόκειται για ελέγχους που έγιναν αποκλειστικά και μόνο σε κλειστές δομές όπως γηροκομεία, ιδρύματα κλπ, και όχι στο γενικό πληθυσμό, όπως είχε εξαγγελθεί από το Υπουργείο, όταν ξεκίνησαν οι ΚΟΜΥ τους ελέγχους.  Οι έλεγχοι έγιναν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και, όπως μας δήλωσε ο Παναγιώτης Κατσαφάδος, τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά. “Δεν έχουμε ως Κέντρο Υγείας εμπειρία για θετικό κρούσμα. Όλα μέχρι σήμερα βρέθηκαν αρνητικά. Βεβαίως, ο ιός υπάρχει, είναι έξω και έχει μεγάλη μεταδοτικότητα“, συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, βασιζόμενοι στα χαμηλά επίπεδα που βρίσκονται τα κρούσματα στη Μεσσηνία, και να φροντίζουμε όλοι μας να τηρούμε τις αποστάσεις, να φοράμε μάσκες, και να πλένουμε συχνά τα χέρια μας.

Μας εξήγησε αναλυτικά τη διαδικασία που ακολουθείται όταν κάποιος προσέλθει στο Κέντρο Υγείας με ύποπτα συμπτώματα, και εδώ έρχεται ο ρόλος του isobox, που βρίσκεται έξω από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας επί της Πλάτωνος. Εκεί οδηγείται και εξετάζεται από γιατρό και νοσηλεύτρια. Να υπενθυμίσουμε ότι η είσοδος στο Κέντρο Υγείας γίνεται μόνο εφόσον γίνει θερμομέτρηση με το ηλεκτρονικό σύστημα της ίριδας του ματιού, και μόνο όσοι έχουν φυσιολογική θερμοκρασία μπορούν να εισέλθουν στο κτήριο.

ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τεστ για κορονοϊό θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας από τις 15 Οκτωβρίου και μετά οι πολίτες που έχουν ύποπτα συμπτώματα.

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Γυναικολόγο έχει πλέον το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας όπως μας δήλωσε ο Παναγιώτης Κατσαφάδος, μια ειδικότητα που δεν είχε μέχρι τώρα. Βεβαίως, οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είναι μεγάλες, καθώς μπορεί να πληρώθηκε η θέση γυναικολόγου αλλά δεν υπάρχει κυτταρολόγος. Eπίσης, δεν υπάρχει ακτινολόγος, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το αντίστοιχο τμήμα που διαθέτει το Κέντρο Υγείας. “Ένας ακτινολόγος και ένας καρδιολόγος θα ήταν το πιο καλό δώρο που θα μπορούσε να μας κάνει το Υπουργείο Υγείας”, μας είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κατσαφάδος.

600 ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Είναι μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που κατα μέσο όρο επισκέπτονται καθημερινά το Κέντρο Υγείας προκειμένου να εξυπηρετηθούν.  Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τουλάχιστον 600 άτομα εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση.

 

 

 

To Top