Υγεία

1.018 εμβολιαστικά κέντρα για τον κορονοϊό-Μέσα στον Ιανουάριο οι πρώτοι εμβολιασμοί

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε το σχέδιο για τον εμβολιασμό των Ελλήνων, όταν θα είναι έτοιμο το εμβόλιο κορονοϊού. Σχετικά με τον εμβολιασμό η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι οι εμβολιασμοί με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα μπορούν να ξεκινήσουν και τον πρώτο μήνα του 2021. Βέβαια σημείωσε ότι για να αποκτήσει ο πληθυσμός γενική ανοσία θα χρειαστεί ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Απαιτείται ένα ποσοστό της τάξης του 60% του πληθυσμού για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό τοίχος ανοσίας.

2.117.440 ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Δημιουργούνται 1.018 κέντρα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Ο χάρτης του εθνικού σχεδίου για όλη την Ελλάδα.

Το εθνικό σχέδιο για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του κορονοϊού παρουσίασε πριν λίγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την επιδημία.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε η δημιουργία 1.018 εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα, με τα 245 εξ αυτών να αφορούν στην 1η ΥΠΕ και την Αττική.

Τα κέντρα αυτά θα δημιουργηθούν σε υπάρχουσες υγειονομικές δομές και θα εξυπηρετούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα.

Ο σχετικός χάρτης που δημοσιοποιήθηκε έχει ως εξής:

emvoliastika kentra

 

emvoliastika kentar 2

Aξίζει να αναφερθεί πως κατά το ίδιο σχέδιο, προτεραιότητα θα δοθεί στην εμβολιαστική κάλυψη των υγειονομικών και των ευπαθών ομάδων έναντι της νόσου.

Θα δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς, στη συνέχεια θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός.

proteraiotita

 

 

emvolio1

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ο κάθε πολίτης θα μπορεί να το κάνει με σχετικό SMS, διαδικτυακά και με μια απλή τηλεφωνική κλήση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η προμήθεια θα γίνει κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει κάνει συμφωνίες με 6 εταιρίες. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλλει στην τιμή του εμβολίου και έτσι τα κράτη θα λάβουν τελικά τα εμβόλια σε χαμηλότερο τίμημα.

 

emvolia ee

 

emvolia ee 2

 

dorean emvolio

 

 

1.018 εμβολιαστικά κέντρα για τον κορονοϊό-Μέσα στον Ιανουάριο οι πρώτοι εμβολιασμοί
To Top