Επιχειρείν

Σκλαβενίτης: Αυξήσεις σε χαμηλόμισθους έως 46%

ΣΤΑ 860 ΕΥΡΩ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Σε μια κίνηση "ματ" προχωρά ο "Σκλαβενίτης", αυξάνοντας τους μισθούς στους χαμηλόμισθους της πρώην "Μαρινόπουλος",στηρίζοντας έτσι το ανθρώπινο δυναμικό του, εν μέσω κρίσης.
Έτσι λοιπόν,η εταιρεία «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη» προχωρά σε αναπροσαρμογή προς τα πάνω των μικτών μισθών, των ημερομισθίων και των ωρομίσθιων των χαμηλόμισθων πρώην υπαλλήλων της «Μαρινόπουλος», δύο μήνες μετά την ανάληψη των καταστημάτων της πρώτης, σε μια προσπάθεια να μειώσει στο μέγιστο δυνατό τις μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν στον όμιλο ανάμεσα στους παλιούς και στους νέους εργαζόμενους.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι από 1ης Μαΐου ο μηνιαίος μισθός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης ο οποίος είναι κάτω των 860 ευρώ αυξάνεται, με χορήγηση εταιρικής παροχής, ώστε να ανέρχεται στο ποσό των 860 ευρώ.
Για παράδειγμα, εργαζόμενος που είχε μεικτές απολαβές της τάξης των 586 ευρώ τον Απρίλιο θα δει στο τέλος του τρέχοντος μήνα τις απολαβές του να αυξάνονται σε 860 ευρώ (αύξηση 46%).
Αναλογική θα είναι και η αύξηση προς τους ωρομίσθιους και τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης (π.χ. τετράωρους).
Π.χ. το ωρομίσθιο αυξάνεται στα 5,16 ευρώ από 3,52 ευρώ που ήταν τον Απρίλιο, ενώ το ημερομίσθιο των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης θα φτάσει τα 33 ευρώ (απο 26,18 που ήταν τον Απρίλιο).
Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου το 60% των εργαζομένων στην πρώην Μαρινόπουλος ήταν στην κατηγορία των ωρομίσθιων και μερικής απασχόλησης με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να ωφελείται από την απόφαση της διοίκησης Σκλαβενίτη.
Αν και ο ακριβής αριθμός των ωφελούμενων εργαζομένων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός αυτοί υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες καθώς το σύνολο των υπαλλήλων της πρώην Μαρινόπουλος ανέρχονταν σε πάνω από 10.000 άτομα με ένα μεγάλο αριθμό να έχει αποδοχές κάτω από τα 860 ευρώ.

Σκλαβενίτης: Αυξήσεις σε χαμηλόμισθους έως 46%
To Top