Μουσική

Πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι στο “Art Farm Αγρόκτημα Μαρίνη”

Μαρία Φαραντούρη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στους γνωστούς καλλιτέχνες τις εκδηλώσεις των οποίων θα φιλοξενήσει φέτος το καλοκαίρι το Αγρόκτημα Art Farm του Σωτήρη Μαρίνη (φωτό), στη Μεγάλη Μαντίνεια.

“Ο χώρος μας, μόλις 10 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα επιδιώκει να αναδείξει την περιοχή μας, μέσα από τον αγροτουρισμό, την τοπική μας παράδοση και τον πολιτισμό” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης του Σωτήρης Μαρίνης, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο κόνσεπτ κινείται στα βήματα που χάραξαν τα παλιότερα χρόνια χώροι που ο ίδιος είχε δημιουργήσει, όπως το Duende και το Ανοιχτό Θέατρο. Παράλληλα, τόνισε, ότι ο εν λόγω χώρος είναι πάντα ανοιχτός “για συλλόγους, φορείς, αλλά και ιδιώτες” για εκδηλώσεις ανάλογου χαρακτήρα και ύφους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Μαρία Σκαφιδά, συνεργάτιδα του Σ. Μαρίνη, στο ArtFarm φέτος θα εμφανιστούν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στις 5 Ιουλίου, η Φωτεινή Βελεσιώτου στις 22 του ίδιου μήνα, ενώ για τις 24 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο ένα αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κοέν στο οποίο θα συμμετέχει ο Ντέιβιντ Λιντς, η Σεμέλη Ταγαρά και ο Κώστας Μαγγίνας. Το πρόγραμμα του Ιουλίου ολοκληρώνει η συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη, από κοινού με τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη.

Ο Αύγουστος στο ArtFarm ξεκινά με φλαμένκο, μια εκδήλωση που προγραμματίζεται για τις 6 Αυγούστου με τη συμμετοχή του χορευτή Αντόλφο Βέγκα, της τραγουδίστριας Αννα Μαρία Γκονδάλεθ, τον κιθαρίστα Σαλβαδόρ Γκουτιέρε και την χορεύτρια Βανέσα Βάνα Καζαντζιάν.

Το διήμερο 8 και 9 Αυγούστου η θεατρική ομάδα “Αυτοσχέδια Σκηνή”, με τη στήριξη του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης παιδιών “Παράθυρο στον ήλιο” θα αναβιώσει γνωστά παραμύθια, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Λίλλης Τριαντάρη και σκηνοθεσία Μαρίας Σκαφιδά, με τη συμμετοχή Χριστίνας Δίμιζα, Γιώργου Παυλάκου, Γιώτας Ηλιοπούλου, Αντώνη Κουφουδάκη, Σπύρου Τσίρου, Μαριλιάνας Διαμαντάκη και Βασιλικής Παπαδοπούλου.

Στις 13 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος θα εμφανιστεί από κοινού με τους Παναγιώτη Μάργαρη και Παυλίνα Βουλγαράκη, ενώ στις 26 Αυγούστου θα εμφανιστούν -για πρώτη φορά από κοινού- ο Χαϊγκ Γιαζντζιάν και ο Δημήτρης Υφαντής.
Τέλος, όπως γνωστοποίησαν ο Σ. Μαρίνης και η Μ. Σκαφιδά, στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Αυγούστου περιλαμβάνεται και συναυλία του Πέτρου Μάλαμα -γιου του γνωστού τραγουδοποιού Σωκράτη Μάλαμα- η ημερομηνίας της οποίας ωστόσο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

To Top