ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκας για τα χρέη: Εφαρμόζουμε πολιτική δικαιοσύνης και ισονομίας

Ξεκαθάρισε τη θέση του ο Δήμος Καλαμάτας για το θέμα των οφειλών των δημοτών και τις κατασχέσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα προς τους μεγαλοοφειλέτες.
Ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι ο Δήμος εφαρμόζει πολιτική δικαιοσύνης και ισονομίας και θα στραφεί κατά εκείνων που έχουν να δώσουν. "Δεν έχουμε τη συμπεριφορά του κεντρικού κράτους" είπε σε μια αποστροφή του λόγου του, θέλοντας να καυτηριάσει τις αντίστοιχες κατασχέσεις που γίνονται απο το Δημόσιο. Τα χρέη των δημοτών προς το Δήμο είναι σχεδόν 14.000.000 ευρώ, οι οφειλέτες 33.000 εκ των οποίων οι 74 είναι μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν πάνω απο 20.000 ευρώ έκαστος. "Ο νόμος είναι αυστηρός" δήλωσε ο Νίκας και γίνεται προσπάθεια απο τον δήμο οι κατασχέσεις να γίνουν σε εκείνους που έχουν και δεν δίνουν για την εξόφληση των χρεών τους.

350.000 € ΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

"Έγιναν πραγματικότητα οι υποσχέσεις" δήλωσε ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Καλαμάτας απο τα τελευταία οφειλόμενα χρήματα στους πλημμυροπαθείς της 7ης Σεπτέμβρίου του2016, και τις επόμενες ημέρες θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΙΚΑ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ: ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Έκκληση έκανε ο Δήμαρχος Καλαμάτας προς όλους τους γονείς που δηλώνουν αυτή την περίοδο συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (κάλυψη διδάκτρων σε παιδικούς σταθμούς)να προτιμήσουν τους 7 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, ώστε τα χρήματα που θα λάβουν απο τα voucher να δοθούν στους Παιδικούς του Δήμου για να εκσυγχρονιστούν οι δομές τους.

Μάλιστα ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τη λειτουργία έως το 2019 δύο επιπλέον Παιδικών Δημοτικών Σταθμών στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και στα Λαϊικα

2.000 ΧΟΡΩΔΟΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο κ. Νίκας από τη συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών, που θα γίνει τον προσεχή Οκτώβρη στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Περισσότερες απο 51 χορωδίες θα συμμετέχουν με 2.000 χορωδούς επεκτείνοντας έτσι και την τουριστική περίοδο μέσα στο Φθινόπωρο.

ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ: "ΑΓΟΡΑΖΟΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ"

Σε πλήρη ανανέωση του εξοπλισμού των κατασκηνώσεων Αγίας Μαρίνας προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας εν όψει της νέας κατασκηνωτικής περιόδου.

To Top