Εικαστικά

Έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Κεράνη

ΠΡΩΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας (ΚΤΚ), συνεχίζοντας τα αφιερώματα σε εικαστικούς δημιουργούς, παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Παναγιώτη Κεράνη, σε επιμέλεια του Παναγιώτη Λαμπρινίδη.

Μετά από κάποια χρόνια εξαιρετικής σπουδαστικής πορείας, τα έργα του Παναγιώτη Κεράνη έχουν αποκτήσει εξαιρετικές χρωματικές ποιότητες και έντονα ιμπρεσιονιστικά στοιχεία, ενώ το σύνολο της δουλειάς του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με προσωπική ζωγραφική ματιά.
Ο Παναγιώτης Κεράνης είναι σπουδαστής του τμήματος ενηλίκων του Εικαστικού Εργαστηρίου τα τελευταία χρόνια. Μια επιλογή των έργων του παρουσιάζεται στην έκθεση «Διάβαση».
Ο Παναγιώτης διάβηκε μέσα από αυτόν τον κόσμο σε ένα ζωγραφικό κόσμο, γνώρισε το πέρασμα από την καθημερινή ζωή στην τέχνη, χώρο δυσπρόσιτο για τον εγκεφαλικό τεχνοκράτη της εποχής μας. Ο ίδιος καμιά φορά ψιθυρίζει στους διαδρόμους του Εικαστικού Εργαστηριού «...την αγαπώ ...την αγαπώ τη ζωγραφική ...». Τόσο απλά !!!! Η αγάπη του Παναγιώτη είναι αρκετή για να τον ταξιδεύει στον χώρο της τέχνης. «Είμαι γίγαντας με καρδιά μικρού παιδιού», έχει πει κάποια άλλη στιγμή.
Ο Παναγιώτης Κεράνης γεννήθηκε στις 7/12/1989 στην Καλαμάτα. Σε ηλικία τεσσάρων ετών διαγνώσθηκε διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή. Φοίτησε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα στην τάξη ένταξης. Η εκπαίδευση του, που έγινε από ψυχολόγο και λογοθεραπεύτρια, στηρίχθηκε πάνω στην επικοινωνία. Πολύ γρήγορα άρχισε να επικοινωνεί και να εκφράζεται μέσα από τη ζωγραφική. Στα δεκατέσσερα χρόνια του, στην Στ΄ Δημοτικού, διακρίθηκε πανελληνίως στη ζωγραφική. Η εκπαίδευση του συνεχίστηκε στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Καλαμάτας, με εξειδίκευση στο εργαστήριο χειροτεχνίας, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα ζωγραφικής και κεραμικής στη ΔΕΠΑΚ, όπου συνεχίζει έως σήμερα στο Εικαστικό Εργαστήρι της «Φάρις». Εκεί, σε τμήμα ενηλίκων δέχτηκε συμβουλές και στήριξη από τους δασκάλους του, καθώς και αποδοχή από τις συμμαθήτριές του, πράγμα που συνέβαλε στην επιτυχία του. Τον βοήθησε και η δημιουργική απασχόληση στο πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.με.Α και νυν Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π, από εξειδικευμένο προσωπικό και εθελοντές.
Ο Παναγιώτης Κεράνης και η μητέρα του Αικατερίνη Νιφούδη ευχαριστούν όλους όσοι συνέβαλαν στην κατάρτισή του.

Εγκαίνια: Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 και ώρα 20.30
Διάρκεια από 26/5 έως 15/6
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη –Παρασκευή 14.00 – 21.00 & Σάββατο 10.30 -17.00
Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας , Ναυαρίνου 8, Παραλία Καλαμάτας (εντός Εικαστικού Εργαστηρίου)
Τηλ.: 27210 28864

Έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Κεράνη
To Top