Βιβλίο

“Το σπίτι των γλάρων” παρουσιάστηκε το δεύτερο βιβλίο της Μαρίας Καραγιάννη

Μια καταιγιστική ιστορία μυστηρίου όπου η διαφθορά, η βία και η κατάχρηση εξουσίας συγκρούονται με την έμπνευση και τον παντοτινό έρωτα. Αυτή είναι η πλοκή του νέου αστυνομικού μυθιστορήματος “Το σπίτι των γλάρων” της μεσσήνιας Μαρίας Καραγιάννη, του δεύτερου βιβλίου της, μετά το ήδη επιτυχημένο και best seller “Στη σκιά της σιωπής”.
Το βιβλίο της παρουσίασαν το βράδυ της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, ο δικηγόρος, Αντώνης Κατσάς και ο πρόεδρος Εφετών, Ηλίας Κοντοζαμάνης, που με το μεστό λόγο τους ύμνησαν το βιβλίο και τη συγγραφέα. Μάλιστα ηθοποιοί της “Θεατρική Διαδρομής” διασκεύασαν και παρουσίασαν αποσπάσματα-σκηνές απο το βιβλίο της Μαρίας Καραγιάννη, με το κοινό να παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η υπόθεση του βιβλίου

Μια παράξενη πρόσκληση σε μια γκαλερί οδηγεί έναν συγγραφέα στα χνάρια της Εμμέλια, του νεανικού του έρωτα, και τότε θα πέσει στα χέρια του ένα σημείωμά της:

Τυρρηνική θάλασσα, νήσος Πόντζα, 30-6-1979.

Κάποτε είχα ακούσει τον πατέρα μου να λέει πως τίποτε δεν κρατάει για πάντα στη ζωή. Τίποτε… εκτός από τις τύψεις. Έπρεπε να περάσουν χρόνια ολόκληρα μέχρι να καταλάβω το νόημα εκείνων των λέξεων… Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει την αξία της ζωής, ώσπου να νιώσει τη βρομερή ανάσα του θανάτου να ψιθυρίζει το όνομά του. Δεν φοβάμαι πια, μαμά. Το μόνο που αισθάνομαι είναι κούραση και μια γλυκιά προσμονή πως πολύ σύντομα τα φαντάσματα που στοίχειωσαν τη νιότη μου θα με αφήσουν επιτέλους ελεύθερη. Το όνομά μου είναι Εμμέλια, κι όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα είμαι ήδη νεκρή.

Αυτοκτονία ή δολοφονία; Δεκαπέντε χρόνια μετά τον θάνατο της Εμμέλια, κόρης του πανίσχυρου βιομήχανου Φραντσέσκο Σόρντι, ένας συγγραφέας και μία αστυνόμος αναζητούν την απάντηση.

Με σαγηνευτική γραφή η χαρισματική συγγραφέας πλέκει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με φόντο τις πιο σκοτεινές σελίδες της πρόσφατης Ιστορίας της Ιταλίας…

To Top