ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βανδάλισαν το Μνημείο του “Δημοκρατικού Στρατού” στον Ταϋγετο

ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ

Δεν πέρασαν ούτε δύο μέρες από τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τους αγωνιστές του ΔΣΕ στον Ταϋγετο, και άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης επιχείρησαν να καταστρέψουν το Μνημείο, βανδαλίζοντάς το.Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ: «Την Τρίτη το βράδυ, άγνωστοι έβαψαν και προσπάθησαν να καταστρέψουν το Μνημείο της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ που πρόσφατα κατασκευάστηκε στον Ταΰγετο.
Η ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ καταγγέλλει τη θρασύδειλη ενέργεια των βανδάλων που αμαύρωσαν το Μνημείο προς τιμή της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ.
Προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν από την παρουσία χιλιάδων και χιλιάδων λαού στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου την Κυριακή 28 Μάη.
Η ιστορία του εργατικού επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο είναι μεγάλη και ποτισμένη με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών. Αυτούς τιμήσαμε την Κυριακή, αυτούς τίμησαν με την παρουσία τους οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι, αλλά και όλοι αυτοί που συνέβαλαν στην ανέγερση του Μνημείου, άσχετα αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ.
Οι εχθροί του λαού γνωρίζουν ότι αυτά τα παλικάρια γεννήθηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΚΚΕ, ότι το παράδειγμά τους εμπνέει σήμερα χιλιάδες αγωνιστές για την ανιδιοτέλεια, την αφοβία απέναντι στον αντίπαλο, την αγάπη στο φτωχό λαό, την πίστη στα ιδανικά για μια ανώτερη κοινωνία, που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.
Αυτοί οι δεσμοί δεν σβήνουν με μπογιά που ρίχνουν νύχτα οι “γυμνοσάλιαγκες”.
Καλούμε το λαό της Πελοποννήσου να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες, να απομονώσει τις αντιδραστικές δυνάμεις που στρέφονται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, να περιφρουρήσει το Μνημείο τιμής της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ».

Βανδάλισαν το Μνημείο του “Δημοκρατικού Στρατού” στον Ταϋγετο
To Top