ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσορώνης: Μονόδρομος η στήριξη αυτοδιοικητικών συνδυασμών στον β΄ γύρο

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ MESSINIALIVE ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΡΩΝΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Τσορώνης, χημικός-ελαιολόγος, Δημοτικός σύμβουλος Πύλου-Νέστορος και μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών, σχολιάζει τα αποτελέσματα και τοποθετείται για τον δεύτερο γύρο αυτών.

Κύριε Τσορώνη είστε από τα λίγα μέλη της ΝΕ Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος, που δεν είχατε ενεργή συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τι συνηγόρησε σε αυτή την απόφαση σας;

Ήμουν εξ αρχής αντίθετος στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει αυτοδιοικητικά σχήματα α΄ και β΄ βαθμού, πόσο μάλλον όταν οι επικεφαλής υποψήφιοι δεν έχουν να επιδείξουν «βιογραφικό» στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Πώς αποτιμάτε τα αποτελέσματα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών;

Για να χρησιμοποιήσω μια ήπια διατύπωση, ήταν απογοητευτικά. Χαρακτηριστικά, στην Καλαμάτα, ο κ.Μάκαρης αναδείχθηκε 6ος, ενώ στους Δήμους Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας οι υποψήφιοι που στηρίχθηκαν -και από το ΚΙΝΑΛ επίσης- αναδείχθηκαν στην τρίτη και στην έβδομη θέση αντίστοιχα.
Επίσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο συνδυασμός «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» τερμάτισε τρίτος με χαμηλό ποσοστό περίπου 15%.

Θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη συγκεκριμένων συνδυασμών στον β΄ γύρο και με ποια κριτήρια;

Νομίζω ότι η στρατηγική που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα, έχει καταστήσει την στήριξη -άμεση ή έμμεση- συνδυασμών στον β΄ γύρο μονόδρομο.
Τα κριτήρια πρέπει να είναι τα βιογραφικά των επικεφαλής των συνδυασμών, τα προγράμματα των συνδυασμών, αν π.χ. εκφράζουν κοινωνικές ευαισθησίες τους ή νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αν αξιολογούν θετικά τις μεταρρυθμίσεις του «Κλεισθένη»…, και φυσικά τα πρόσωπα, που στελέχωσαν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων. Για παράδειγμα θεωρώ απαγορευτικό στα ψηφοδέλτιά τους να φιγούραραν ακροδεξιά – φασιστικά στοιχεία…

Τσορώνης: Μονόδρομος η στήριξη αυτοδιοικητικών συνδυασμών στον β΄ γύρο
To Top