ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το “Θωμαΐδειο βραβείο” του ΕΜΠ για τρίτη φορά στον Παναγιώτη Παπαντωνίου

Ανάμεσα στους βραβευθέντες επιστήμονες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με το “Θωμαΐδειο βραβείο” για το έτος 2017 βρίσκεται για τρίτη φορά ο Παναγιώτης Παπαντωνίου.

Ο Καλαματιανός Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός βραβεύθηκε για την επιστημονική εργασία με τίτλο “Simulation of Texting Impact on Young Drivers’ Behaviour and Safety on Motorways” η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Transportation Research Part F” με συγγραφείς τους Γ. Γιαννή, Α. Λαΐου και Χ. Γκαρτζονίκα.
Η εργασία αφορά την επίδραση που έχει η αποστολή και λήψη μηνυμάτων-texting την ώρα της οδήγησης ειδικά στους νέους οδηγούς και πως αυτή η δραστηριότητα αυξάνει την πιθανότητα τροχαίου ατυχήματος.
Διαβάστε εδώ αναλυτικά την εργασία:

Yannis G., Laiou A., Papantoniou P., Gkartzonikas C., “Simulation of Texting Impact on Young Drivers’ Behaviour and Safety on Motorways”, Transportation Research Part F: Traffic Psychology and Behaviour, Vol. 41, Part A, 2016, pp 10-18.

Το “Θωμαΐδιο βραβείο” απονέμεται από το ΕΜΠ κάθε χρόνο σε επιλεγμένες εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά είτε σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά είτε σε πρακτικά συνεδρίων με πλήρες κείμενο μετά από κρίση και συνοδεύεται με ένα συμβολικό χρηματικό ποσό από το αντίστοιχο κληροδότημα.

Το “Θωμαΐδειο βραβείο” του ΕΜΠ για τρίτη φορά στον Παναγιώτη Παπαντωνίου
To Top