ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκ νέου συνάντηση Χρυσοχοΐδη – Βασιλόπουλου την Πέμπτη- Στο Υπουργείο και πρόεδροι χωριών της Καλαμάτας

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Συνάντηση με τον Υπουργό προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα έχει στο γραφείο του στο υπουργείο την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στις 13:00, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Μαζί με τον δήμαρχο θα μεταβεί στην Αθήνα και αντιπροσωπεία προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας που αντιμετωπίζουν προβλήματα παραβατικότητας και η αστυνόμευση δεν επαρκεί.
Μετά την επίσκεψη στη Μεσσηνία το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, ο Υπουργός έχει πλέον σχηματίσει εικόνα για τα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς έλαβε υπόψη του, τόσο τις κατ’ιδίαν συναντήσεις με τον Θανάση Βασιλόπουλο, τις Αστυνομικές εκθέσεις όσο και τα υπομνήματα που του κατέθεσαν οι πρόεδροι.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, του παρουσίασε την κατάσταση που καταγράφεται σε όλο τον Δήμο, μέσα και από τις αναφορές αλλά και τις επισημάνσεις των Προέδρων και των Δ.Σ. των Κοινοτήτων, καταθέτοντας παράλληλα κι ένα υπόμνημα προς τον Υπουργό, θέτοντας -μεταξύ άλλων- το αίτημα κατοίκων για λήψη μέτρων πάταξης φαινόμενων παραβατικότητας.

Ο Υπουργός αναμένεται να τους ενημερώσει διεξοδικά για το σχέδιο αστυνόμευσης που θα εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας, για το οποίο θα χρειαστεί και η συνδρομή σε επίπεδο υποδομών και μέσων της ΕΛ.ΑΣ. από τους Δήμους.

Αστυνομική Δομή κοντά στις περιοχές παραβατικότητας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive, μια πρόταση που υπάρχει είναι να δημιουργηθεί μια Αστυνομική δομή κοντά στη Θουρία ή το Πλατύ , με αποκλειστική ευθύνη την καθημερινή αστυνόμευση κι επιτήρηση της περιοχής, και των καταυλισμών των Ρομά, και με την υλικοτεχνική υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Παράλληλα θα αυξηθούν οι περιπολίες και τα ελεγκτικά μέτρα.

Εκ νέου συνάντηση Χρυσοχοΐδη – Βασιλόπουλου την Πέμπτη- Στο Υπουργείο και πρόεδροι χωριών της Καλαμάτας
To Top