Αθλητισμός

Στις 22 και 29 Μαΐου τα μπαράζ για τη 2η θέση στη SL1

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού της ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους όρους για τον διπλό αγώνα μπαράζ ανόδου στην Super League 1.

ματς μεταξύ του ηττημένου του ζευγαριού ΛεβαδειακόςΒέροια (οι πρωταθλητές των δύο ομίλων της Super League 2) και της ομάδας που θα τερματίσει στην προτελευταία θέση στη βαθμολογία των play out της Super League 1, θα διεξαχθούν στις 22 και 29 Μαΐου και θα ισχύσει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. ώστε στους αγώνες μπαράζ μεταξύ ομάδων Super League 1 και Super League 2 για μια θέση στην Super League 1 της επόμενης περιόδου, να ισχύσουν τα εξής:

1.Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί με τον αριθμό αλλοδαπών που επιτρέπονταν να χρησιμοποιεί στην κατηγορία που αγωνιζόταν.

2.Οι ποινές από κόκκινες κάρτες ή συμπλήρωση κίτρινων καρτών, καθώς και οι κίτρινες κάρτες, μεταφέρονται από τα δύο πρωταθλήματα και εκτίονται στους αγώνες μπαράζ.

3.Η γηπεδούχος ομάδα διαλέγει τη μπάλα που θα διεξαχθεί ο αγώνας, ανάλογα με τη συμφωνία που έχει η ίδια ή η Ένωση στην οποία αγωνιζόταν.

4.Η γηπεδούχος ομάδα έχει το δικαίωμα διαχείρισης των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων του κάθε αγώνα όπως προβλέπεται στον ΚΑΠ.

5.Τα έξοδα της διαιτησίας και των παρατηρητών βαρύνουν την γηπεδούχο ομάδα και μπαίνουν στην εκκαθάριση του αγώνα.

6.Θα ισχύσει το εκτός έδρας γκολ όπως ισχύει στους αγώνες που διοργανώνει η Ε.Π.Ο. (π.χ. Κύπελλο Ελλάδος).

Αποφασίστηκε, τέλος, οι εν λόγω αγώνες μπαράζ να διεξαχθούν στις 22 και στις 29 Μαΐου 2022.

Στις 22 και 29 Μαΐου τα μπαράζ για τη 2η θέση στη SL1
To Top