ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση Σαμαρά για τελεφερίκ που θα συνδέει Ταΰγετο και παραλία Καλαμάτας

“Επαναστατική” χαρακτήρισε την πρότασή του ο πρώην πρωθυπουργός-Τελεφερίκ επιθυμεί και η Κυπαρισσία

Πρόταση για σύνδεση του Ταϋγέτου με την παραλία της Καλαμάτας έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χθες, Σάββατο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Κικίλια στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε την ιδέα της σύνδεσης του Ταϋγέτου με την παραλία Καλαμάτας  αυτή “επαναστατική”  και “κάτι το πρωτόγνωρο” και με ορίζοντα υλοποίησης το μέλλον. “Πάντα το είχα στο μυαλό μου και ήθελα να το πω. Τώρα που το είπα είμαι εντάξει”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Η πρότασή του, άφησε άναυδους προς στιγμή τους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους φορέων που τον παρακολουθούσαν, μιας και τους αιφνιδίασε, με την πρόεδρο της Ένωσης των Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Γεωργία Χριστοδούλου να απαντά πως “αυτό είναι όνειρο και της Κυπαρισσίας” για σύνδεση της Άνω πόλης με την παραλιακή.

Να σημειωθεί οτι η συγκεκριμένη πρόταση έχει ξανά τεθεί κατά καιρούς στο δημόσιο διάλογο κυρίως από υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Καλαμάτας, ενώ εδώ και πολλά χρόνια έχει υλοποιηθεί από πολλές ευρωπαϊκές (Γκρενομπλ-Γαλλία), Πόρτο-Πορτογαλία  και μη ευρωπαϊκές πόλεις (Αττάλεια-Τουρκία, απ’ όπου και η κεντρική φωτο), Λα Πας-Βολιβία(ως δημόσια συγκοινωνία).

To Top