ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ μετά από αίτημα Χρυσοχοΐδη

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζήτησε την παραίτηση του Αρχηγού ο οποίος του την υπέβαλλε χωρίς καθυστέρηση.

Προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο για τις προτεραιότητες στην αστυνόμευση και για την ενίσχυση των νευραλγικών υπηρεσιών, με τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να μην καλεί στην πρώτη αυτή συνάντηση τον Αρχηγό, τον Υπαρχηγό και τους Επιθεωρητές της ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες του News 24/7 σημείωναν – το βράδυ της Τρίτης- ότι μετά το πέρας της σύσκεψης ο υπουργός ζήτησε την παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και έτσι αναμένεται να ακολουθήσει έκτακτο ΚΥΣΕΑ για την τοποθέτηση νέου Αρχηγού στο σώμα αλλά και για τα υπόλοιπα πρόσωπα της φυσικής ηγεσίας.

Χρυσοχοΐδης για παραίτηση αρχηγού ΕΛ.ΑΣ.: Ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αφορμή την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοϊδης προαναγγέλλει αξιοκρατικές κρίσεις. «Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους. Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος.», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

ΑΜΕΣΗ AΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Άμεση ήταν η αντίδραση της πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στα δημοσιεύματα που θέλουν τον κ. Χρυσοχοΐδη να δείχνει την πόρτα της εξόδου στον αρχηγό και υπαρχηγό της ΕΛΑΣ.

“Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς”.

Πηγή:News247.gr

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ μετά από αίτημα Χρυσοχοΐδη
To Top