ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδόπουλος: “Ο έρωτας για την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει ανιδιοτέλεια”

“ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ”

Τις δικές του ιδέες και προτάσεις καταθέτει στο MessiniaLive o υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Πέτρος Παπαδόπουλος, ο οποίος για πρώτη φορά κατεβαίνει στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό “Καλαμάτα Μπροστά” και τον Βασίλη Κοσμόπουλο.

Το MessiniaLive συνάντησε τον επιχειρηματία και πρόεδρο του Γυμναστικού συλλόγου “Ακρίτας 2016”, Πέτρο Παπαδόπουλο, που αλλού, στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια προπόνησης της ομάδας των παιδιών του Συλλόγου.

Ο ίδιος μάς δήλωσε πως είναι η πρώτη φορά που αποφάσισε να μπει στον πολιτικό στίβο και να συμμετάσχει στα κοινά, θεωρώντας ότι είναι καιρός άτομα που δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό να δώσουν τις ιδέες τους ώστε “να φύγουμε από το τέλμα στο αθλητικό κομμάτι της πόλης, να ενεργοποιηθούν και να δώσουν νέα πνοή στα αθλητικά δρώμενα της πόλης”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πέτρος Παπαδόπουλος εκτιμά ότι-δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας- μπορούμε με νέες ιδέες, χωρίς ιδιαίτερα έξοδα, να έχουμε έσοδα για την πόλη μας στο κομμάτι του αθλητισμού.
“Να αναπτύξουμε τον αθλητισμό στα χωριά, που είναι ανύπαρκτος“, μας είπε αναλύοντας την ιδέα του, την οποία μάλιστα ο ίδιος εφαρμόζει- σε μικρή κλίμακα- στον σύλλογό του. Με βανάκια ή μικρά λεωφορεία του Δήμου Καλαμάτας να μπορεί ο Δήμος να μεταφέρει σε καθημερινή βάση μαθητές-αθλητές από τα χωριά όπου κατοικούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Καλαμάτας, ώστε να αθλούνται και να αναδεικνύονται και τα ταλέντα που είναι σίγουρο ότι υπάρχουν.

Με την Ευαγγελία Ντόλου, προπονήτρια του Ακρίτα

Ο ίδιος επίσης προτείνει να γίνονται αθλητικά δρώμενα όλο το χρόνο, μια φορά τον μήνα, που θα περιλαμβάνουν διαφορετικά κάθε φορά αθλήματα. Μιλά για πελοποννησιακούς αγώνες με βάση την Καλαμάτα, ενώ εκτιμά ότι πρέπει να διευρύνουμε τη γκάμα των αθλημάτων. Καλά τα Παπαφλέσσεια και τα μίτινγκ ρυθμικής, αλλά πρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και σε άλλα αθλήματα, ώστε να έχουν την ευκαιρία και δυνατότητα να αναδειχτούν νέα ταλέντα, αλλά και τα παιδιά να γνωρίζουν νέα αθλήματα, δηλώνει μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για τη μεγάλη συμμετοχή υποψήφιων συμβούλων για τον Δήμο Καλαμάτας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, απαντά ότι όλοι έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν, “όλοι δηλώνουν εραστές της αυτοδιοίκησης”, προτείνει όμως να μην λαμβάνουν χρήματα εφόσον εκλεγούν σε θέσεις που προβλέπεται αποζημίωση, αλλά να υπηρετούν διοχετεύοντας τα ποσά αυτά σε κοινωνικούς σκοπούς.
Εξηγεί γιατί επέλεξε τον συνδυασμό του Βασίλη Κοσμόπουλου, λέγοντας ότι είναι ένα κράμα ανθρώπων που έχουν την εμπειρία και τη γνώση καθώς έχουν ήδη δοκιμαστεί στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και νέων ανθρώπων με διάθεση και όρεξη να δουλέψουν και να προσφέρουν στον Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να πάει η “Καλαμάτα Μπροστά”.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

Διαβάστε και αυτό:

Πέτρος Παπαδόπουλος: “Ξεδιπλώνει” τις προτάσεις του για την αναβάθμιση του αθλητισμού στην Καλαμάτα

To Top