Δεν θα διεξαχθεί τελικά το φιλικό παιχνίδι που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 19 Αυγούστου στον Πύργο, ανάμεσα στον Πανθουριακό και τον ΠΑΣ Πύργου. Αιτία στάθηκε το πρόβλημα που προέκυψε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Χαράλαμπος Βιλαέτης», γεγονός που οδήγησε στη ματαίωση της αναμέτρησης, η οποία θα είχε χαρακτήρα ρεβάνς μετά το πρόσφατο 2-2 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.
Έτσι, ο νταμπλούχος Μεσσηνίας Πανθουριακός θα συνεχίσει απρόσκοπτα την προετοιμασία του ενόψει του επόμενου φιλικού, κόντρα στη Θύελλα Χαρακοπιού, που είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Κυριακή. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ Πύργου θα ταξιδέψει στην Αχαΐα για να αντιμετωπίσει σε φιλικό τεστ τη Θύελλα Πατρών.
Στο στρατόπεδο του Πανθουριακού επικρατεί ικανοποίηση για την εικόνα που έδειξε η ομάδα στο πρώτο δυνατό φιλικό απέναντι σε ισχυρό αντίπαλο. Οι παίκτες του Τάκη Σακελλαρόπουλου έδειξαν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ομάδα που θεωρείται εκ των φαβορί για την άνοδο, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα θετικό μήνυμα για τη συνέχεια.
Παράλληλα, οι διοικούντες περιμένουν την οριστικοποίηση της μεταγραφής του Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλου. Ο έμπειρος αμυντικός, με πλούσιο παρελθόν στην Καλαμάτα και θητεία σε επαγγελματικές κατηγορίες, θεωρείται μεταγραφή «από το πάνω ράφι» που θα θωρακίσει την αμυντική διάταξη των «κουκουβαγιών» και θα ανεβάσει επίπεδο όλη την ομάδα.
Ο Πανθουριακός «φορτσάρει» σιγά-σιγά, με στόχο να εμφανιστεί πανέτοιμος στις υποχρεώσεις της νέας σεζόν. Η ακύρωση του φιλικού στον Πύργο μπορεί να χαλάει σε έναν βαθμό τα σχέδια, όμως η ομάδα κοιτάζει την ουσία και συνεχίζει με αυξημένη ένταση το πρόγραμμα προετοιμασίας της.
